Masuri de relaxare de la 1 iunie

Ce masuri de relaxare avem din 1 iunie

Din 1 iunie 2020, masurile de siguranta se relaxeaza si mai mult in urma discutiilor de astazi. Masurile vizeaza atat viata sociala cat si cea economica sau din invatamant. Astfel ca Ziua Copilului aduce un cadou atat pentru copii cat si pentru adulti. Ne relaxam insa este important sa nu uitam ca nici de la 1 iunie si nici de la 1 iulie virusul nu pleaca nicaieri.

masuri de la 1 iunie

Astfel de la 1 iunie se vor redeschide urmatoarele:

-se deschid terasele – mesele la 2 metri, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control.
-se deschid plajele – cu păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă. 
-poti pleca din localitate fara declaratie pe propria rasundere
-se reia transportul internațional rutier și feroviar
-vor fi spectacole in aer liber cu pana la 500 de participanti, acestia fiind testati la intrare si se vor respecta distantele de siguranta
-se pot relua sporturile in aer liber. Competiţiile se vor desfăşura fără spectatori.
La toate acestea vor fi norme sanitare de respectat in functie de loc sau eveniment.
 In acelasi timp s-a stabilit ca examenele de Evaluare Nationala si de Bacalaureat sa se tina in conditii speciale. Elevii vor fi testati la intrarea in examen si in cazul in care vreunul va fi depistat cu temperatura, nu va intra in sala si va lua parte la cea de-a doua sesiune a examenului. Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, după care vor avea loc examenele de bacalaureat.  Evaluarea Națională din acest an va avea o a doua sesiune numai pentru copiii bolnavi sau izolați, la momentul la care are loc prima sesiune.
Sunt foarte multe lucruri care ne-au lipsit si la care incet incet revenim. Trebuie insa sa avem grija sa respectam regulile in asa fel incat sa fim si noi si cei din jurul nostru in siguranta.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.