ROMANIA

Lucruri de vazut aproape gratis in Bucuresti

Ce sa vizitezi in Bucuresti cu buzunarele aproape goale

 

Daca ajungi prin Bucuresti si nu stii ce sa vizitezi in capitala Romaniei,  va recomandam cateva locuri pe care le puteti vedea gratis sau la sume modice, aproape gratis cu alte cuvinte.

Poate stii deja celebrele muzee ale orasului si vrei sa vezi ceva nou. Daca te pasioneaza arthitectura, istoria si personalitatile acestui oras, iti recomandam sa vizitezi unele dintre cele mai frumoase case din Bucuresti, in care au locuit personaje celebre si care acum functioneaza ca si muzee. Printre recomandarile noastre se numara:

  • Casa Melik (Muzeul Theodor Pallady)
  • Palatul Sutu
  • Muzeul Dr. Nicolae Minovici
  • Muzeul Theodor Aman
  • Muzeul Frederic Storck and Cecilia Cuțescu Stork
  • Muzeul George Severeanu

Mai multe informatii despre fiecare muzeu gasiti aici.

Cost: 5-10 lei

Poti sa faci o vizita  Cimitirul Bellu, se afla la statia de metrou Piata Eroii Revolutiei. Poate Pieptanari va suna mai cunoscut sau Serban Voda sau pur si simplu Bellu pentru ca astea i-au fost numele in timp. Lipit de el, este cimitirul eroilor cazuti in Revolutia din 1989 si biserica ridicata in cinstea lor si de acolo vine numele pietei astazi. Nu ai cum sa ratezi intrarea pentru ca este pe partea opusa cu metroul si este doar cimitirul! Intrarea este gratuita iar programul incepe undeva la ora 8 dimineata si se termina pe la ora oopt seara. Sa nu te miri daca vei intalni oameni care ingrijesc mormintele sau oameni in doliu pentru ca cimitirul Bellu este inca in uz si aici inca se ingroapa oameni.

Parcele ale unor familii vechi din Romania te uimesc cu marimea lor dar daca tii cont de nume: Stirbey, Cantacuzino, Ghica, Cantemir, Rosetti sau Gerota sau Titeica…si vezi si anii incare au trecut in nefiinta, constientizezi vechimea si importanta cimitirului. Sunt adevarate opere de arta unele morminte. Atat prin statuile ce sunt puse cat si prin creativitatea incredibila a unor morminte. De exemplu, unul dintre cavouri are o forma neregulata, ca un munte. A fost construit cu pietre aduse de la munte si aici se odihnesc doi tineri care au murit pe munte undeva la inceputul secolului al XX-lea.

Bucuresti Sky Tower este un alt loc special unde poti intra gratis sa urci pana la etajul 34, la 137 metri de unde poti admira Bucurestiul. Puteti merge de luni pana vineri intre 11-18.  Sky Tower București este cea mai înaltă clădire din Romania și noul sediu social al Raiffeisen Bank. Cladirea a fost dată în folosință în anul 2012. Merita sa faceti o vizita ca sa admirati orasul de sus.

Biserica Stavropoleos din centrul vechi, superba biserică a fost construită în anul 1724 de către un călugăr grec, Ioanichie, venit de la Mănăstirea Gura, din Epir- Grecia. Acesta și-a dorit să ridice în centrul orașului un han cu biserică, așa cum se obișnuia în București în perioada respectivă. În Biserica Stavropoleos se păstrează scaunul original al domnitorului fanariot  Nicolae Mavrocordat sculptat în lemn, având în partea de sus cele două steme ale Ţării Românești și Moldovei, semn că a domnit în ambele Principate. Imediat, în dreapta scaunului domnitorului, se află scaunul original al ctitorului, arhimandritul Ioanichie.

Astăzi  Stavropoleos a fost functioneaza ca mănăstire de maici cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și Sf. Iustin Martirul și Filosoful. Mergeti si vedeti, se poate vizita gratis si daca sunteti norocosi le puteti vedea si pe maicute cum inconjoara biserica la anumite ore

Mergi sa vezi si Grădina Botanică. Nu te aștepta, totuși, ca de la intrare să te izbească în plin croșeu un colorit floristic, iar tu să te apuci să visezi Sânziene. Verdele este predominant, iar apa de la țâșnitoare-i gratis. Totuși, dacă ai ambiția să mai bați aleile 5 minute, vei da peste niște clădiri (verzi și ele) și te vei întreba curios ce-or ascunde ăștia aici.

Aceste pavilioane pe care poți să le numești sere sunt frumușel distribuite pentru a corespune diferitelor zone geografice și întrunesc cele trebuincioase legate de temperatură și umiditate pentru a asigura procrearea plantelor. Pavilionul central, de exemplu, este înțesat cu plante înalte precum palmieri, ficuși, liane din diverse colțuri de pământ. Și foarte bine, dacă ideea unei vacanțe exotice pare departe, măcar să știi ce plante n-o să vezi de acolo.

Compartimentul Orhideelor, al Ferigilor Exotice, al Plantelor de apă tropicale sau cel al Cactușilor, cu numele lor cât se poate de ispititoare, promit să îți conducă imaginația în țările calde. Intrarea este doar 10 ron de persoana.

Mai sunt si alte locuri frumoase de vizitat, Gradina Cismigiu, parcul Herastrau, parcul Carol sau frumosul IOR. Puteti vizita Bucurestiul oricand, este un oras frumos, care merita atentia ta, nu foarte scump si usor de vizitat .

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.