Japonia, țara care te va lăsa uluit!

Japonia, țara care te va lăsa uluit!

Dacă ați vizitat tot ce era de vizitat în Europa și doriți să vă aventurați într-o călătorie ceva mai departe de România, Asia este un bun început. Aici, sunt foarte multe țări ce merită vizitate și despre care ați citit cel mai probabil foarte multe păreri pro și contra. Noi vă spunem să vă lăsați prejudecățile la o parte, să plecați cu o minte deschisă la drum, pentru că nu știți niciodată peste ce comoară veți da.

În articolul de astăzi, vrem să vă prezentăm una dintre atracțiile principale ale Asiei și, implicit, ale lumii: Japonia. Despre această țară s-au scris și se scriu multe, a trecut prin multe încercări de-a lungul istoriei și iată că astăzi ne dă un exemplu de evoluție și de tehnologie pe care noi, în România, poate târziu îl vom accesa.

Source: Pexels

Japonia este o țară insulară din Asia de Est, în traducere liberă numele înseamnă “originea soarelui”, de aceea mai este cunoscută și ca Țara Soarelui Răsare.

Despre această țară putem spune că a ajuns să fie considerată un miracol. Poate constitui un exemplu pentru alte țări și asta datorită practicilor și valorilor adânc înrădăcinate în această națiune. Este țara cu cel mai avansat sistem educațional din lume, nu degeaba studenții veniți de aici sunt considerați geniali și speciali.

Source: Pexels

În Tokyo, capitala Japoniei, veți rămâne uluiți de progresul tehnologic pe care îl prezintă acest oraș. Este considerat un oraș fascinant, dar totodată bizar. Are cel mai bine pus la punct sistem de transport. Există treisprezece linii de metrou și peste o sută de rute care merg la suprafață, trenurile nu întârzie nici măcar o secundă și totul este extrem de bine calculat încât să ajungi cât mai repede în orice punct din oraș.

Mai mult, poți vedea dragostea japonezilor pentru gadget-uri și produse electronice la orice pas. Există sute de magazine cu cele mai noi tehnologii care te vor lăsa pur și simplu cu gura căscată. Este orașul cu cele mai multe restaurante de noodles, mâncarea lor preferată. Au o dragoste exacerbată pentru manga, desenele animate originare de aici.

Este una dintre cele mai ocupate metropole, cu peste 35 de milioane de oameni care trăiesc aici. Din cauza acestui lucru, există apartamente minuscule unde oamenii se chinuie să trăiască.  Cu toate acestea, partea bună ca turist este că nu există șanse să vă plictisiți, întotdeauna veți găsi ceva de făcut sau de văzut, la orice oră din zi și din noapte.

Source: Pexels

Un factor de care trebuie neapărat să țineți cont dacă ajungeți în Tokyo este respectul față de reguli. Orașul are multe reguli, unele chiar ciudate, însă trebuie să le respectați, altfel veți avea probleme cu justiția. Una dintre aceste interdicții este legată de ascultatul muzicii în metrou. Ce e prea tare deranjează. Are și multe obiceiuri surprinzătoare.

Puteți vizita multe temple budiste, printre care cel mai vechi dintre ele, Sensoji. Puteți vizita și Palatul Imperial din Tokyo, iar dacă veți ajunge acolo pe 23 decembrie sau pe 2 ianuarie, aveți mare șanse să vedeți familia imperială, în carne și oase.

Nu ratați nici Skytree, cel mai înalt turn din Japonia, de 634 de metri. Mai mult, tinerii din Japonia sunt extrem de interesați de fashion, așa că nu vă minunați dacă veți vedea cele mai trăznite vestimentații pe străzile din capitală.

 

Pe lângă Tokyo, dacă reușiți să ajungeți și la Muntele Fuji, nu veți regreta. Muntele Fuji este un vulcan activ situat la 100 de km de Tokyo. Este cel mai înalt munte din țară, are 3.776 de metri și reprezintă un simbol al Japoniei. Puteți escalada muntele, pe anumite rute, doar în lunile iulie și august, însă în restul anului puteți savura împrejurimile de la Hakone sau Fuji Five Lake, două resort-uri la poalele lui. Sunt legate multe istorii de acest loc. Ultima oară a erupt în anii 1707-1708, iar de numele său este legat și numele afaceristului Akio Kashiwagi, un investitor în domeniul imobiliar care juca baccarat pe mize mari în cazinourile americane. Ultima oară a fost văzut pe muntele Fuji, în 1992.

Un alt oraș ce e musai să îl vedeți este Osaka. Este al doilea oraș ca mărime după Tokyo și se poate asemăna în multe privințe cu acesta. Străzile vibrante, tinerii extravaganți și înnebuniți după modă vă vor face un deliciu să vă plimbați pur și simplu pe bulevardele principale din oraș. Puteți vizita temple budiste, ca Shitennoji, muzee, zona de port sau Osaka Aquarium, unul dintre cele mai impresionante din lume.

Pentru că este destul de departe de România, va trebui să aveți un buget mai mare pentru o asemenea excursie, mai ales că Tokyo este printre cele mai scumpe orașe din lume. Un bilet de avion până acolo vă va scoate din buzunar cel puțin 600 de euro, iar cazarea depinde de preferințe. Cu cât mai mult confort, cu atât mai scump!

A.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?