In Grecia si Spania cu pasaport Covid

Grecia si Spania vor sa ceara pasaport Covid pentru turisti

Ideea unui pasaport Covid nu este noua si pare tot mai acceptata la nivel mondial, Grecia si Spania fiind in Europa cele mai mari sustinatoare ale acestui act.

Chiar daca inca nu s-a decis nimic, este tot mai evident ca turismul international in anul 2021 va fi in stransa legatura cu un “pasaport Covid” obtinut in urma vaccinari. Si daca sunt nenumarate entitati guvernamentale si nonguvernamentale care atrag atentia asupra unei discriminari a populatiei atunci cand aceasta va fi impartita in categoria “vaccinati” si categoria “nevaccinati”, interesele economice uriase, pierderile suferite de industria ospitalitatii din toata lumea probabil ca va impune aceasta solutie.

Joi, ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a afirmat că ţara sa insistă pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru crearea unui astfel de certificat care să ajute la revitalizarea deplasărilor, potrivit AFP, citată de Agerpres. „Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat Arancha Gonzalez la postul de radio RNE.  La rândul său, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru EurActiv, preluat de agenţia de presă elenă ANA, că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, „putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”.

Probabil acestor doua state din U.E. li se vor alatura si alte tari cu traditie uriasa in turism, tari ca Italia sau Germania.

Un Pasaport Covid ar usura intr-o mare masura calatoriile, astazi existand nenumarate reguli de tot felul, aproape nimic unitar insa, in ceea ce priveste calatoriile internationale, atat cu avionul cat si cu alte mijloace. De exemplu Tarom a anuntat ca toti pasagerii au nevoie de un test negativ efectuat cu 4 ore inaite de imbarcare in timp ce alte companii cer testul la o distanta de 48-72 de ore. Unele tari cer test negativ, altele carantina, multe si test si carantina. Fiecare interpreteaza in mod propriu mai aspru sau mai relaxat aceasta nevoie de siguranta.

Din aceste motive, este cu adevarat nevoie de o politica unitara, macar la nivelul U.E. in ceea ce priveste modul in care vom calatori in viitorul apropiat iar Pasaportul Covid poate fi o solutie.

Vaccinarea se desfasoara in U.E.  cu bune si cu rele si probabil va dura o perioada buna pana cand un procent semnificativ si care sa conteze va avea parte de imunizare. Inca nu se stie exact care este perioada pentru care se realizeaza imunizare asa ca e posibil sa fie nevoie de un vaccin anual asa cum este cel antigripal. Vom vedea. Dar avem un vaccin, il folosim si functioneaza! Deci…

Pana la finalul acestei pandemii,  pregatiti-va sa calatoriti ( mai usor si mai repede ) avand asupra dumneavoastra pe langa actele de identitate si un Pasaport Covid, indiferent ce forma va avea acesta.

Noi am decis sa ne vaccinam pentru a calatori in continuare. Voi ce veti face? 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?