ROMANIA

Gradina zoologica de la Bucov- langa Ploiesti

Vizita la Gradina zoologica Bucov

Am ajuns aproape din intamplare la Gradina zoologica din Bucov si cum cu putin timp in urma am vizitat gradina zoologica din Baneasa, am avut termen de comparatie. Spre rusinea noastra nu stiam de acest loc si poate tocmai de aceea nu am mers cu asteptari mari. Zoo Baneasa a fost o dezamagire crunta si e tare pacat de faptul ca Bucurestiul nu reuseste sa aiba o gradina zoologica care sa fie deosebita. Custile acelea cumplite , animale care abia se vad, aglomeratia de afara si dinauntru sunt lucruri care iti lasa un gust amar. Nici macar cei mici nu mai sunt entuziasmati.

De aceea, iti propun sa mai faci inca 50 de km de la Baneasa ca sa vizitezi un loc ce arata aproape  ca un bioparc. 

Zoo Bucov se afla in cadrul Parcului Memorial Constantin Stere, chiar langa Ploiesti, parc ce cuprinde un lac minunat, o gradina botanica, locuri de relaxare si alei cu bancute cochete, pe langa gradina zoologica. Intregul parc are peste 100 de hectare si o istorie interesanta purtand numele marelui patriot basarabean Constantin Stere,  scriitorul şi omul politic implicat în înfăptuirea Unirii Basarabiei cu România în 1918, deoarece aici se afla fostul conac al familiei, conac ce acum este muzeu si poate fi vizitat.

Zoo Bucov are 16 hectare ( zoo Baneasa are 5.5 ) si sunt peste 450 de animale din peste 60 de specii. Locuri de parcare berechet, aer curat, alei spatioase si nu exista custile pline de  gratii cu care suntem obisnuiti.

De asemenea in incinta grădinii zoo se află și Căsuta bunicii, obiectiv care reproduce o gospodărie tradițională și unde copiii pot admira animale domestice precum: oi, găini, rate și capre precum si un loc de joaca pentru cei mici care cu siguranta nu va ramane nevizitat.

Ce este foarte interesant, este faptul ca spatiile unde sunt tinute animalele mari nu sunt construite ca niste custi ci in genul bioparcurilor. Un spatiu larg si adanc sau cu un sant mare in fata ce astfel nu iti da senzatia de captivitate. Animalele pot fi vazute fara sa privesti printr-o sarma. Cerbi, camile, lei, tigri ( dintre care unul alb superb, primit donatie de la Circul de stat ) ursi, lupi, maimute ( e o intreaga nebunie la casa maimutelor ), mistreti si inca multe alte animale ce pot fi admirate.

Vizita in gradina zoologica incepe spre partea stanga a intrarii si drumul te poarta pe aleile largi, catre toate tipurile de animale ce pot fi vizitate aici. Unele curioase, altele obraznice, multe sfioase insa toate putand fi vazute bine. Bucuria celor mici, a celor mai sau poate curiozitatea celor care asteapta sa iasa un urs din vizuina pentru a-i face o poza profesionista. Probabil o sa dureze vizita la maimute pentru ca este locul cel mai amuzant din tot parcul dar fiecare animal are farmecul sau.

Pentru o iesire de o zi, Gradina Zoologica de la Bucov este locul perfect. Pe langa vizita la animale, parcul iti ofera relaxare, aer curat, istorie daca vizitezi Casa Memoriala si natura daca mergi la gradina botanica. Un fel de all inclusive pentru petrecerea unei zile libere.

PROGRAM GRADINA ZOOLOGICA :

  • luni – vineri: 09.00 – 18.00 (ieșire din grădina zoologică la ora 19:00)
  • sâmbătă – duminică: 09.00 – 19.00 (ieșire din grădina zoologică la ora 20:00)

VIZITARE GRADINA ZOOLOGICA :

  • adulţi: 10 lei/persoană;
  • copii (5-14 ani): 5 lei/persoană;
  • copiii sub 5 ani au intrarea gratuită;
  • 1 adult și 2 copii: 17 lei
  • 2 adulți și 2 copii: 20 lei
  • grup organizat, minim 10 persoane: reducere 10% la tariful standard

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *