DE STIUT!

De pe 8 februarie incepe scoala

In sfarsit incepe scoala!

Gata cu vacantele, cu calatoriile, cu scoala on line. De luni incepe scoala si tind sa cred ca pana si cei mici sunt fericiti ca in sfarsit se intalnesc fata in fata! Vor fi multe masuri de protectie si cu siguranta ele sunt necesare.

Masca de protecţie trebuie purtată în permanenţă de profesori, personalul şcolii şi elevi, distanţa trebuie să fie de un metru între elevi, iar uşa să fie deschisă la clase sunt cele mai importante măsuri din documentul de lucru al celor două ministere. Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, potrivit variantei de lucru a ordinului comun pentru redeschiderea şcolilor. Scenariile în care elevii se vor prezenta la şcoală sunt decise în funcţie de informările Direcţiei de Sănătate Publică cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi.

Iată care sunt cele patru situații în care poate funcționa în continuare școala online explicate de ministrul Educaţiei:

1. Elevii au contraindicații medicale pentru prezență fizică, au vulnerabilități. Ei vor face în continuare online.

2. Elevii au aparținători în familie care au vulnerabilități medicale, certificate ca atare. Pentru aceștia, învățământul va fi în continuare online.

3. Elevii prezintă simptome. Recomandarea „apăsată” a Ministerului Sănătății, dar și a Ministerului Educației este să rămână acasă.

4. Profesorii prezintă vulnerabilități sau simptome. Profesorul stă acasă și se va face predare-învățare online.

 

Vacanta este frumoasa dar are farmec numai atunci cand o astepti dupa ce mergi la scoala. A fost o perioada la fel de  grea si pentru cei mici si nu ne ramane decat sa le dorim succes si sa ne bucuram pentru ei. …si pentru parinti! 😉

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.