Gods of Egipt

Gods of Egipt. Egipt-ul de azi pacate intrat sub domnia lui Set…

Am vazut Gods of Egipt si mi-a placut si nu mi-a placut. O paralela intre situatia de azi din Egipt si film. Crud de aproape de adevar.

 

gods of Egypt

O combinatie de religii vechi egiptene si grecesti, religii noi (putere/bani/aur), morala americana obisnuita “binili invinge, toate femeile stie ca binili invinge”, efecte speciale de mare efect, poveste varza, actori smecheri, actrite slabute, 8.4 pe IMDb! WOW! Chiar…8.4! M-am intrebat tot filmul cum naiba dupa Dark City, I Robot sau The Crow, Alex Proyas a  scos…chestia asta!

So. Filmul. Gods of Egipt.

In Egipt-ul antic un zeu cedeaza tronul fiului sau ( tot zeu, fireste ) si in momentul incoronarii se declanseaza evenimentele care transforma filmul in saga recuperarii puterii. E o poveste simpla despre razbunare mixata cu lectii despre interesele amestecate ale zeilor si muritorilor, deasupra tuturor planand ( la propriu ) zeul suprem Ra aflat intr-un conflict mult mai important decat lupta pentru putere de pe Pamant.

Gerard Butler – zeul Set, cel care este personajul negativ face un rol bunicel spre bun, Nikolaj Coster Waldau este cu mult mai bun in Game of Thrones ( apropos…abia astept aprilie ) iar Brenton Thwaites are un rol ciudat de pus in umbra de jocul regizorului. Este aratat mereu in micimea lui fata de zeu…aiurea. Ma rog. Noi astia muritorii de rand suntem mici si ca statura si ca gandire fata de zei. Oricare ar fi ei… Apoi zeita dragostei amuzanta  dar nu atat de sexi dupa standardele de azi, o urmarire cu niste serpi imensi intr-un simulacru de labirint, un zeu cazut in patima betiei ( wtf?? ) aripi, transformari, aur aur aur + efectele speciale senzationale! Am inteles vazand filmul de ce au cheltuit atatia bani. Cati?

[youtube]https://youtu.be/IJBnK2wNQSo[/youtube]

 140 de milioane de $!! Atat a costat Lionsgate acest film. Care a pornit bine, care te tine legat de scaun pentru ca se bat in film aproape in fiecare scena dar care e clar si limpede la ce final o sa duca. Greu de crezut ca o sa urmeze o continuare. Poate invie Set cum a facut-o Ra si se razbuna la razbunarea lui Horus, cine stie?? Cert este ca merita 2 ore daca esti pasionat de batai, efecte speciale, stat lejer la film, gandit putin. Daca nu…nu!

Ahh…am uitat. Sa dau din casa ceva.

  • Cel mai kitch lucru a fost faza de final. Aia cu faptele bune tra la la. Te doare mintea!
  • Cel mai tare lucru decorurile si costumele. La modul wow!

Facebook Comments

Tu ce zici despre asta?