LUMEA MARE

Descoperă Monkey Park din Tenerife

Descoperă Monkey Park din Tenerife: O oază de aventură și distracție pentru intreaga familie

Monkey Park din Tenerife este unul dintre cele mai captivante parcuri zoologice de pe insula, oferind vizitatorilor șansa unică de a interacționa direct cu animalele. Situat în sudul insulei, aproape de orașul Los Cristianos, acest parc este ideal pentru familii și iubitorii de natură de toate vârstele. Inaugurat în 1991, Monkey Park Tenerife a fost fondat cu scopul de a deveni un centru de conservare și protecție a speciilor de primate și alte animale sălbatice. În primii ani, parcul s-a concentrat pe creșterea și reabilitarea primatelor aflate în pericol de dispariție. De-a lungul anilor, Monkey Park a crescut și s-a extins, adăugând noi specii și îmbunătățind facilitățile pentru vizitatori. Astăzi, parcul nu doar că servește drept adăpost pentru multe specii exotice, dar și educă publicul despre importanța conservării faunei sălbatice. De la începuturile sale modeste, Monkey Park a devenit o destinație de top pe lista turiștilor care vizitează Tenerife.

monkey-park-tenerife

Atractii Principale la Monkey Park

1. Zona Primatelor. In vizita la maimute!

Unul dintre punctele de atracție ale parcului este secțiunea dedicată primatelor. Aici, vizitatorii pot observa și interacționa cu diverse specii de maimuțe, inclusiv lemuri, tamarini și marmosete. Parcul oferă ocazia unică de a hrăni aceste animale direct din mâna ta, sub supravegherea personalului, ceea ce face experiența și mai memorabilă. Practic te poti juca cu dragtele maimute care sunt extrem de obisnuite cu oamenii.

2. Reptilariul

Monkey Park găzduiește și un impresionant reptilariu, unde poți vedea o varietate de reptile exotice. De la șerpi și iguane până la țestoase gigant, această secțiune a parcului este fascinantă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Reptilariul oferă informații detaliate despre fiecare specie, ajutând vizitatorii să înțeleagă mai bine aceste creaturi uimitoare.

3. Volierele cu Păsări

Volierele mari și bine amenajate sunt locul perfect pentru a observa și a interacționa cu păsările exotice. Papagalii, tucanii și alte specii colorate își fac veacul în aceste spații, iar unele dintre ele sunt suficient de prietenoase încât să accepte hrana din mâinile vizitatorilor. Aceasta este o oportunitate excelentă pentru fotografii memorabile.

4. Zona de Animale de Ferma

Pentru familiile cu copii mici, zona de animale de fermă este o atracție deosebită. Aici, cei mici pot interacționa cu capre, iepuri, cobai și alte animale domestice. Această secțiune a parcului oferă o experiență educativă, învățând copiii despre viața la fermă și îngrijirea animalelor.

5. Grădina Botanică

Pe lângă fauna diversă, Monkey Park se mândrește și cu o frumoasă grădină botanică. Vizitatorii pot explora traseele pitorești ale grădinii, admirând plante exotice și flori rare. Aceasta este o oază de liniște și relaxare, ideală pentru o plimbare după vizitarea secțiunilor mai animate ale parcului.

6. Zona cu purelusi de Guineea

Cu ceva ani in urma, guvernul spaniol a interzis detinerea de catre persoane private a purcelusilor de Guineea. Toti cei care veau un asemenea animalut, au fost incurajati sa-i aduca aici si astfel exista o multitudine in parc. Nu cred ca stie cineva exact cati sunt. Catva sute… Haiosi si neinteresati decat de mancare si de cum sa isi gaseasca o pereche cu toate ca sunt castrati toti.

Monkey Park Tenerife este o destinație excelentă pentru familii, datorită atmosferei sale prietenoase și oportunităților de învățare interactive. Copiii vor fi încântați să interacționeze cu animalele, să le hrănească și să afle mai multe despre habitatele lor naturale. Personalul parcului este bine pregătit și mereu disponibil pentru a răspunde la întrebări și pentru a asigura siguranța tuturor vizitatorilor. Zona de joacă special amenajată și mesele de picnic fac ca parcul să fie și mai atractiv pentru familii. Părinții pot aduce gustări sau pot achiziționa mâncare de la cafeneaua parcului, unde se servesc preparate simple și gustoase.

Interacțiunea cu Animalele: O Experiență Unică

Una dintre cele mai captivante caracteristici ale Monkey Park Tenerife este posibilitatea de a interacționa direct cu animalele. Vizitatorii pot cumpăra pungi cu mâncare specială pentru animale de la intrare și se pot apropia de maimuțe, lemuri și alte creaturi prietenoase. Interacțiunea directă cu animalele nu este doar distractivă, ci și educativă. Vizitatorii învață despre comportamentele naturale ale animalelor și despre importanța conservării acestora. Experiența de a hrăni o maimuță sau de a avea un lemur pe umăr este de neuitat și lasă o impresie profundă asupra tuturor celor care trec pragul parcului. Monkey Park Tenerife este mai mult decât un simplu parc zoologic; este un loc unde vizitatorii pot învăța despre natură, se pot bucura de interacțiuni unice cu animalele și pot petrece timp de calitate în mijlocul unor peisaje frumoase. Cu o varietate de atracții și activități, acest parc este ideal pentru familii, cupluri și orice iubitor de animale.

Program și Bilete

  • Monkey Park Tenerife este deschis zilnic, de la ora 9:30 până la ora 17:00. Parcul este închis în zilele de Crăciun și Anul Nou, așa că este bine să verifici programul înainte de a planifica vizita.
  • Prețurile biletelor sunt accesibile, variind în funcție de vârstă și tipul de bilet. Pentru adulți, biletele costă  10 euro, iar pentru copii (între 5 și 12 ani), prețul este de  5 euro. Copiii sub 5 ani beneficiază de intrare gratuită. De asemenea, parcul oferă reduceri pentru grupuri și bilete de familie.
  • Biletele pot fi achiziționate atât online, cât și la intrarea în parc. Este recomandat să cumperi biletele în avans pentru a evita cozile și pentru a te bucura de o intrare rapidă.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.