DE STIUT!

Cum sa inveti germana in Germania?

  Planul meu pentru 2015

      Mi-am facut un plan traznet pentru anul asta! Am hotarat sa plec in Germania, in Frankfurt pentru un curs de limba germana. Cum adica? Uite asa! M-am gandit ca daca tot am nevoie de limba germana  sa o invat acasa la ea.  Cautarile on-line m-au dus la Fides Travel, unde  m-am informat asupra tarifelor si a conditiilor de cazare. Erau cei care-mi ofereau ceea ce cautam!

poti studia o limba straina la ea acasa doar cu Fides Travel      Astfel, am aflat ca am posibilitatea sa incep cursul in orice perioada a anului chiar daca sunt incepatoare, ca pot alege un curs intr-o clasa international cu maxim 12 cursanti sau un curs one to one cu profesorul. Sincer, mi se pare eficient sa poti studia intensiv de luni pana vineri, iar weekendul sa ti-l petreci cu noii  tai prieteni.  M-am entuziasmat si mai mult cand am aflat ca pot alege sa locuiesc la familie gazda unde  intri in contact cu stilul de viata si mentalitatea nemteasca  sau in apartamentele situate langa cladirea scolii

Asa o sa pot sa ma integrez mai usor. La finalul intalnirii am cerut fetelor din agentie sa-mi dea contactul unei persoane care a fost la un curs similar pentru a mai afla cate ceva despre aceasta destinatie. Am ajuns sa vorbesc cu Madalina, o doamna indragostita de Germania si mai ales de Frankfurt, iar prima intrebare pe care i-am pus-o a fost: „Eu ce fac in prima zi?”.  Mi-a intarit convingerea legata de seriozitatea agentiei Fides Travel si mi-a spus ca inainte de plecare voi primi un Infoset cu toate detaliile legate de aventura mea: cum ajung de la aeroport la cazare, cum ajung la scoala in prima zi si la ce ora, ce mijloace de transport sa folosesc si costul calatoriilor. Toate informatiile le primesti inainte de a ajunge acolo. Programul unei zile este complex si divers combinandtu vorbesti germana? orele de germana cu studiul individual si activitatile pe cont propriu. Profesorii si indrumatorii sunt mereu amabili si iti dau toate informatiile de care ai nevoie legate de locurile pe care le poti vizita, de cele mai bune restaurante sau variante low budget (guenstig J)de petrecere a timpului liber.  De la ea am aflat ca Frankfurt mai este numit Mainhattan – o combinatie de la raul Main si zgarie norii din Manhattan sau de Roemer Platz – piata simbolica a orasului, unde zumzetul turistilor si restaurantele la tot pasul de fascineaza,  de frumoasa gradina Botanica, de plimbarile la apus pe podurile metalice care traverseaza Main-ul. Frankfurt este un oras al contrastelor pe care cu siguranta il voi explora in toata splendoarea lui. O sa combin astfel utilul cu placutul.

      Am discutat cu familia mea si ne-am propus sa investim mai mult in viitorul nostru, in cunostintele nostre, sa invatam lucruri noi si utile! Rezolutie 2015: sa merg la cursul de limba germana in Frankfurt, sa ajung sa un nivel de limba elementar, sa leg prietenii noi  printre cursantii de acolo, sa ajung sa ii invit  si eu in tara mea! Cine vrea sa mi se alature? 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *