FILME

Creed 2

Creed 2 – Povestea ce închide cercul Rocky

Mi-as dori sa fie ultimul din serie. Pentru ca a atins un punct de unde numai exista poveste. Si a făcut-o bine spre mirarea multora.

Creed 2 închide o poveste. Închide povestea vieții lui Rocky Balboa. O poveste ce a incantat aproape doua generații și prin poveste seamăna cu primul film din serie. Scenariul tipic pe care il știm cu toții.  De data aceasta, actorii importanți – Stallone, Carl Weathers și Lundgren sunt in linia a doua a povestii și totuși fără ei nu se poate. Povestea lor, bătălia lor teribila din tinerețe se continua prin copii lor.

Filmul in sine are o linie logica chiar dacă are un scenariu previzibil. Si in viata reala copii sunt tentați sa continue carierele părinților iar in film exact asta se întâmpla. Mostenirea boxerilor de geniu – Rocky Balboa , Apollo Creed si Ivan Drago este continuata in zilele noastre. Fiul lui Apollo, crescut de Rocky se înfrunta cu fiul lui Drago. Asta e filmul pe superscurt. 

Evident ca sunt poveștile din spatele luptei si dacă excepție făcând primul si al doilea, restul din serie nu m-au impresionat, Creed 2 m-a dus cu gândul ca dincolo de sport, de ambiție de dorința de a învinge, exista poveștile de viata ale eroilor. Viata asa cum e ea in realitate. Fara lupta dintre bine si rău. Dintre America și URSS. Fara clișee de Hollywood. Orgoliile părinților. Temerile copiilor. Oameni reali ce vor sa răzbească in viata. Nu exista un castigator aici ci doi oameni pierduți ce se regăsesc printr-o confruntare ce le va afecta viitorul in bine fără sa se tina cont de rezultat. Lupta lor nu este pentru gloria unui sistem sau a unei tari ci este lupta dintre doi oameni ce vor sa își regăsească drumul in viata. Sa depășească traume si lupte interioare.

creed 2

Mi s-a parut mai uman ca oricare alta parte a seriei.

Iar faptul ca in film joaca Florian Munteanu este pentru noi romanii cu adevarat o mândrie. Gândiți-va cate “vedete” feminine din Romania, frumoase si strălucitoare au încercat marea cu degetul la Hollywood si cate au reușit? Si ce drum frumos pare ca are Florian, venit parca de niciunde.

florian munteanu

Este un film de sport. Box. Plin însa de povesti care te ung la inima. Nu ca in filme. Ca in viata reala! Asta este cea mai frumoasa parte a filmului.

Si dacă seria Rocky ti-a marcat tinerețea, nu ai cum sa ratezi finalul ei. O lume întreaga a luat sfârșit odată cu Creed 2. Sa ne bucuram ca i-am fost  contemporani.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *