Ce mai întreabă romanii pe facebook?

Ce mai întreabă romanii pe facebook? Turistii mai ales…

Din categoria “Pot sa aflu si singur/a dar mi-e lene”

O noua moda s-a instalat in Facebook-ul mioritic, o moda care a înlocuit  “Am fost acolo” si devine tot mai interesanta. Grupurile dedicate turismului pe facebook, sunt pline de intrebari despre hoteluri, destinații, condiții si drum pana in diferite locuri. Sunt multe intrebari normale si s-au creat grupuri de oameni care chiar raspund. Persoane care ajuta dezinteresat si dau sfaturi ( mai bune sau mai rele ) despre tot ce se intreaba. In ultimul timp insa, feed-ul meu din Facebook, mi-a adus pe ecran întrebări de-a dreptul…caraghioase. Ca sa nu le zic altfel. Dincolo de cat sunt de stupide sunt si ale unor oameni care parca efectiv nu trăiesc in lumea asta. Nu au televizor, internet sau nu le pasa si prefera sa întrebe si sa ia de-a buna tot ce li se raspunde. Cum sa nu stii ca in Bulgaria se intra doar cu buletinul?? Cand efectiv e sufocata media de stirea asta…

Am remarcat trei feluri de intrebari. Despre Grecia, despre Bulgaria si despre Romania.  O sa le luam pe rand si o sa va si exemplific ce spuneam.

Categoria Grecia

Am inteles ce a intrebat chiar daca e ciudat formulat.
Din categoria ‘Stiu deja dar vreau sa verific”
Pfff….grea intrebare!!!!
Nu. Niciodata la receptie! La terasa de pe plaja. Ai vedere la mare garantat.

Categoria Bulgaria

Din categoria ‘Nu faceti voi un research pentru noi ca mi-e lene”
Ca si cum Balcic e in desert…
Asta chiar nu am prins-o. E probabil sa fie vorba de Ralitsa din Albena. Posibil…
A suta oara…
Ce e aia Booking??
Program 7-15 cu pauza de masa de juma de ora la 12.00
NU nu nu nu
A nu. V-au mintit. Sunt locuri gratuite dar le tin pentru ei… Puteti sa o lasati.
NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
Din categoria “Lasa draga ca aflu eu pe unde e mai bine”
Pai nu? De ce sa deschid waze?
Identic si la fel! Zici ca fac traseu spre Mongolia si nu stiu pe unde sa o ia…

 

Categoria Romania

Aici intram in categoria  ‘vreau si eu o vacanta frumoasa undeva” si sutele de comentarii de la diversele locatii care semnalizeaza”la noi, la noi!” Nu. Nu o sa vina la niciunul dintre voi. O sa aleaga de 15 ori, o sa se razgandeasca de 15 ori si pana la urma pleaca la socrii de la tara!

La 10 prunci e firesc sa ai doar 2 oferte…
Nu am auzit vreodata de copil cu piscina dar o fi si nu stiu eu…
Deci nu-mi veniti mie cu aiureli, da?!! DOAR CE V-AM CERUT! eeeeeeee…
162 de oferte. 162!! Oare a ales ceva?
aici doar 148

Bonus!

Postare pe un grup de mamici

Una peste alta, am o senzatie de “astia chiar nu au calatorit pana acum deloc deloc sau sunt doar lenesi?” Nici sa rad nu mai sunt in stare. Ma bucur insa ca pandemia le-a schimbat felul de a vedea viata si daca pana astazi nu au plecat nicaieri, incep sa o faca. Foarte bine! Orice inceput e greu, nimeni nu s-a nascut invatat si toti mai avem de adaugat experienta la ceea ce stim deja. Doar ca. oameni dragi, pe bune! Sunt lucruri care tin de un search elementar pe Google. Daca o sa ajungeti in orasul ala strain de tara ta si dati de o mica problema ce faceti? Intrebati pe grup?

Informati-va dar nu puneti intrebari stupide!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.