DE STIUT!

Ce este formularul de solicitare Visa ESTA?

Ce este formularul de solicitare Visa ESTA?

ESTA inseamna Electronic System for Travel Authorization si este un formular ce trebuie completat de catre cetatenii tarilor care fac parte din programul  Visa Waiver Program (VWP) – program in care Romania nu este inca inclusa, program ce permite cetatenilor din respectivele tari sa calatoreasca in Statele Unite ale Americii fara o viza. Daca esti cetatean al uneia dintre tarile de mai jos: Australia, Austria, Belgia, Brunei, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Japonia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Noua Zealanda, Norvegia, Portugalia, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Coreea de sud, Spania, Suedia, Elvetia, Marea Britanie, pentru a calatori in USA nu ai nevoie de o viza de la ambasada ci de o viza ESTA. ESTA form este un formular online ce poate fi completat cu usurinta iar in urma completarii acestuia primesti un fel de “tichet de intrare in USA”. Practic, este o formalitate ce trebuie indeplinita in genul vizei ETA pentru Canada.

visa-ESTA

Romania se straduieste de ani buni sa ajunga sa indeplineasca conditiile pentru a intra in programul Visa Waiver Program si se pare, in urma declaratiilor date de catre noul Ambasador al USA in Romania, ca singura conditie ce mai trebuie indeplinita este ca rata de refuz a vizei sa scada pana la 2.5%, in prezent fiind de 10%. Nu este usor, fiind un proces indelungat dar putem sa ne asteptam si la o surpriza din partea Americii, existand dezbateri in politica americana cu privire la o relaxare a cestor conditii. In cazul in care acestea se vor imbunatati, Romania cu siguranta va face parte din noul val de tari ce vor putea intra in USA fara a solicita o viza de intrare ci doar o viza ESTA. In cazul in care acestea vor ramane la fel, este de asteptat ca timpul de acceptare in VWP sa fie un pic mai lung si aici ma refer la cativa ani.

programe visa USA

Cu toate acestea, in Diaspora romana sunt nenumarati cei care deja poseda o cetatenie a uneia dintre tarile de mai sus. Daca noi, ca cetateni romani nu putem accesa acest program, ei pot si au nevoie de informatii.

Cum obtii visa ESTA?

Va spuneam ca visa ESTA se obtine online. Poti aplica pentru ESTA form in cadrul unui site specializat ce te ajuta sa obtii aceasta aprobare de calatorie intr-un mod rapid si usor. Aveti nevoie de urmatoarele documente:

  • Pașaport valabil dintr-o țară a programului de renunțare la viză
  • Informatiile dv de contact.
  • Cele mai recente informații despre locul unde sunteti angajati, dacă este cazul.

Puteti aplica in cazurile in care:

  • Sunteti cetățean sau să aveți un pașaport valabil pentru oricare dintre țările care sunt parte la programul de renunțare la viză.
  • Aveti un card de credit valid, Visa, MasterCard, American Express, Discover sau să aveți un cont PayPal valid pentru a trimite plăți.
  • Puteți furniza informațiile de contact.
  • În unele cazuri, trebuie să vă puteți oferi statutul de angajare cel mai recent.
  • Nu  dețineți o viză de călătorie curentă.
  • Vizitați America pentru o perioadă care nu depășește 90 de zile.
  • Călătoriți în America, fie pentru afaceri, fie pentru agrement.

Toate procedurile pe care trebuie sa le indeplinim atunci cand calatorim sunt oarecum neplacute. Ar fi ideala o lume in care sa putem merge dintr-un loc in altul fara nici o hartie de aprobare ci doar cu un act de identitate. Din pacate, acele timpuri inca nu au sosit cu toate ca nu suntem nici foarte departe. Atunci cand calatorim, vrem sa fim siguri ca totul este in ordine si ca vacanta noastra sau calatoria noastra de afaceri nu va avea sincope. Pentru aceasta, deocamdata avem nevoie de vize. Fie ca sunt de intrare fie ca sunt ca cea de mai sus.

Pana Pamantul va fi cu adevarat o singura tara ne conformam si aplicam la ceea ce ni se cere.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.