LUMEA MARE

Buza bar in Dubrovnik

Buza Bar. Best in town!

Sunt locuri si locuri in lumea asta mare. Poate cele mai tari sunt cele care pe langa ce iti ofera ca bautura sau mancare iti da si o priveliste de neuitat. Am descoperit Buza Bar din Dubrovnik.  In Santorini la Santo Wines sau in Bulgaria la Kaliakra,  El Balcon del Mundo cu o asemenea priveliste. Doar ca ambele sunt  elegante si fitoase pe cand Buza Bar este cald si intim si prinitor cu oricine.

In Dubrovnik de 20 de ani, barul/terasa preferat de echipa de la Game of Thrones ofera clientilor sai o bucata de stanca la baza city wall-ului. O terasa in trepte, pe marginea marii, cu mese pe piatra, cu acces la apa si vedere la soare.

buza bar dubrovnik

Buza Bar este must do in Dubrovnik. Daca pleci fara sa petreci macar o ora aici, ai pierdut una dintre experientele memorabile oferite de Dubrovnik.

De 20 de ani e deschis in fiecare an intre 9.00 dimineata si 2.00 dimineata. Si grupuri vin constant de ani de zile si clientii nu stau doar la masa ci si pe pietrele ce coboara. Si au o politica nebuna de marketing… “Noi suntem Buza Bar. Daca ajungi pana aici, e clar ca ai venit pentru noi!” Si se poarta super cu tine pentru ca meriti. Ce vreau sa spun? Vedeti ca barul e in afara zidului, nu e foarte mare si e relativ ascuns. Nu gasesti indicatoare sa ajungi la el si intrarea se face printr-o strada ingusta si apoi printr-o intrare stramta in stanca. Nu e foarte greu de gasit dar nici in mijlocul pietei centrale. Trebuie sa depui un pic de efort ca sa il gasesti. Dar merita cu varf si indesat! Si intr-un final daca ajungi acolo chiar asta ai cautat! Buza Bar!

Nu cauta modernitate. Nu o sa gasesti. O sa gasesti cel mai intim loc din Dubrovnik!

Noi am ajuns seara si atmosfera era atat de linistita. Zidul inalt din spatele tau, marea jos la picioarele tale, luminile din departare, oamenii ce stateau relaxati la mese sau jos pe trepte te duceau cu adevarat cu inima si sufletul in vacanta. Atmosfera de chill… Daca ajungi ziua am inteles ca cei curajosi pot sari in apa de pe stanci. Nu stiu…distanta e mare pana la apa. Sunt multi care fac asta dar iti trebuie curaj…

Daca ajungi la Buza Bar, cere un “sex on the buza” sau o “frozen margarita“. O sa iti placa si in timp ce le savurezi lasa orice grija deoparte. Esti in unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Profita!

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *