LUMEA MARE

Berea Guinness.

Guinness este un mare brand irlandez…

Berea Guinnes este unul dintre cele mai cunoscute nume in lume. Sa bei o Guinnes rece cu guler de spuma este o experienta savuroasa.

bere

guinnes

Nu se poate sa vizitezi Dublin-ul si sa nu ajungi la Guinness Storehouse! Este ca si cum te-ai duce la Paris si nu ai vedea Turnul Eiffel

pe strada

Guinness is good for you!

Guinness este omniprezenta. Pe strada, in magazine, in pub-uri, pe tricourile vandute ca suveniruri, in pinturile baute oriunde in Dublin. Berea Guinness este unul dintre marile branduri ale lumii irlandeze.

Stiati ca?

 • Într-o halbă de „Guinness” sunt doar 198 de calorii, mai puține chiar decât în ​​sucul de portocale sau laptele degresat.
 • Aceasta este produsă în aproape 60 de țări și disponibilă în peste 120. Doar ca aici este locul nasterii!
 • Echipa de rugby a Irlandei  este sponsorizata de acest brand.
 • 100.000 de tone de orz sunt folosite anual pentru productia de bere Guinness.

    Nu e greu sa ajungi la Guinness Storehouse. Este urias si aproape de centru. Pe jos de la Trinity College faci o jumatate de ora mergand tot inainte. La un moment dat faci stanga pe langa niste ziduri inalte, dreapta si…ai ajuns. Niste porti uriase duc spre fabrica. Nu pe acolo se intra ci la 10 m mai in fata. O sa vezi!

porti

Intrarea se face la ground floor si ai senzatia ca ai intrat intr-un mall. De fapt muzeul in care a fost transformat veche fabrica este facut in forma unui pahar. Daca te uiti cu atentie o sa realizezi intentia arhitectilor de a te duce intr-un pint. Pe fundul paharului, in mijloc, este actul de inceput al berii Guinnes din anul 1759. Sub un geam gros o sa poti vedea acest act.

[Best_Wordpress_Gallery id=”80″ gal_title=”Guinnes”]

 • Program Guinnes Storehouse: zilnic de la 9.30 la 17.00 In perioada Iulie/August 9.30-18.00
 • Pret bilete: sunt o multitudine de preturi, in functie de varsta, numar de bilete, ce ti se ofera, etc… Amanunte gasiti aici.
 • Cu Dublin pass accesul este gratuit.
 • In bilet ai si un pint de bere.
 • On line pretul este cu 10% mai mic.

Guinness Storehouse este intins pe mai multe nivele. Vreo sapte dar unul dintre etaje nu se viziteaza. Pornind de la parter esti purtat la fiecare etaj prin procesul de productie, istoria berii, un muzeu cu Arthur Guinness – intemeietorul firmei, marketing-ul firmei, nelipsitul magazin iar sus este cireasa de pe tort. Barul de unde vezi tot Dublin-ul cu o panorama de 360 de grade – The Gravity Bar.

Cum incepi vizita si ce vezi?

Vizita incepe de la parter si te duce la inceput prin cele patru ingrediente ale berii Guinness.

 • apa
 • malt
 • hamei
 • drojdie

Fiecare dintre aceste ingrediente iti este aratat si descris in asa fel incat poti simti, mirosi, palpa. Este o experienta grozava. In bazinul cu apa inevitabil se arunca monezi care se folosesc la…habar nu am la ce. Probabil la nimic pentru ca suma e infima!

[Best_Wordpress_Gallery id=”81″ gal_title=”INGREDIENTE”]

   Urmeaza o incursiune in istoria firmei. Faci cunostinta cu Arthur Guinness, intemeietorul. Cel care a avut shpe copii! Multi! 12-14 ceva de genul… Apoi istoria brandului, felul cum s-a dezvoltat, utilajele folosite pe timpuri, felul in care se depozita, transporta. Marketingul de sfarsit de secol XIX este super amuzant. Te plimba prin lumea lor pana ajungi la camera unde devii bautor de bere Guinness.

arthur guinness travel

Daca azi, berea se tine in butoaie de aluminiu, pe vremuri se tinea in butoaie de lemn. Un fel de baricuri de azi de la vin. Mii de butoaie. Zeci de mii…stive. Paduri intregi!

butoaie

Si astfel purtat prin toate ajungi la camera unde ti se arata cum se face berea si apoi in camera imediat urmatoare unde esti invatat cum se bea berea. Si in prima camera si in a doua o sa ai surprize. Nu ti le stric! O sa vezi atunci…

Incet incet ajungi sus la bar. The Gravity Bar. Singurul bar din Dublin cu vedere panoramica de 360 de grade asupra orasului. Locul unde poti savura un pint de bere neagra Guinness de la mama ei…sau tatal ei. In fine. La fiecare geam ai scris ce se vede in departare. E super!

bar panorama

Iesirea nu se poate face decat prin magazin si este aproape imposibil sa nu lasi ceva banuti acolo. Fireste ca fiind magazinul oficial este scump dar na, cumperi de la Guinness Storehouse. De cate ori in viata faci asta?

La fiecare etaj ai cate un loc unde te poti odihni. La unul dintre etaje…nu retin exact care, 4 parca, o sa gasesti statuia asta superba din lemn. Este o istorie sculptata a berii Guiness. O frumusete incredibila venita din…nu iti spun!  Intreaba! Are o poveste fascinanta.

statuie

Dealtfel oricum nu ti-am spus tot. Ar fi pacat. Acum ai doar o idee despre ce/cat poti vedea. Du-te si tu. E singura posibilitate de a trai o experienta Guinness. Si sa stii ca merita!

Nu crezi? Uita-te la un pint perfect de bere Guinness!

[youtube]https://youtu.be/B5UedfCySQk[/youtube]

Acum jura ca nu poftesti!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *