American Made

Tom Cruise in American Made

Ultimele cateva zeci de filme vazute de mine au fost cu supereroi, nave spatiale, monstrii extraterestrii sau stravechi reveniti la viata si alte asemenea lucruri SF. Chiar si filmele cu Tom Cruise au fost pe acelasi tipar. Oblivion, Edge of Tomorrow sau Mumia au fost genul acesta de filme cu scenarii inventate.

Ei bine, American Made a rupt traditia. Am mers cu scepticism la film. Nu am avut asteptari si pare ca e bine sa te duci asa. Am plecat incantat.

Filmul este biografia unui personaj misto – Barry Seal. Un nou rol de pilot dar de aceasta data total diferit de cel din Top Gun. De data aceasta rolul unui pilot genial din anii 70-80 care devine personaj central in activitatile desfasurate de CIA, DEA, FBI, Secret Service si inca vreo doua agentii americane in America Centrala si de Sud. O realitate din acei ani pe care daca nu o cunosti ca istorie te pierde in film de multe ori. Conexiuni ciudate intre traficanti de droguri celebrii, trupe de elita sau de gherila, agenti secreti, presedinti de tari democratice si dictatori. Arme, droguri, bani, femei. Reteta de succes…

Chiar lipsa informatiilor reale despre situatia politica a acelei zone din acei ani, te duce mai mult pe dialogurile si scenele amuzante. Sunt cateva antologice.

Intr-un final este vorba despre o poveste a unui om care a fost manipulat de toti cei din jur profitand totusi de ocaziile ivite. O poveste in care intelegi ca suntem manipulati  toti si o poveste in care se demonstreaza cum sa traiesti repede si intens.

Cu o distribuite in care Tom Cruise face un rol bun dar fara alte nume mari, filmul te tine in scaun si nu iti da motive de plictiseala.

Merita. Daca ar fi sa-i dau o nota i-as da 8. Poate chiar 8.5.

Daca te-ai saturat de SF mergi sa vezi si o poveste reala.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?