LUMEA MARE

Africa de Sud

Descoperă Africa de Sud!

     Luni 27 Aprilie, am avut bucuria de a participa la aniversarea zilei naționale a Africii de Sud,  alături de E.S Dna Thenjiwe Ethel MTINTSO și de multe personalități din tara noastră si din Africa de Sud. La 27 aprilie 1994 majoritatea sud-africanilor au votat pentru prima data in viata lor. In contextul alegerilor democratice non-rasiale din 1994, 27 aprilie a fost declarata Ziua Libertatii, prilej de a sarbatori eliberarea poporului sud-african de colonialism si de dominatia minoritatii albe din perioada de apartheid. Una din principalele consecinte ale luptei anti-apartheid a fost castigarea democratiei, care asigura dreptul fiecarui cetatean sud-african, indiferent de rasa, gen, religie, educatie, profesie, etc., de a vota si a fi votat in Parlament si in Guvern. In 1994, fostul presedinte Nelson Mandela a votat pentru prima data la varsta de 76 de ani. In opinia lui, “ziua de 27 aprilie a marcat trecerea de la un trecut conflictual la unitate si pace, de la inegalitate la egalitate, de la o istorie opresiva la un viitor liber.” In Romania, Ziua Libertatii a fost aniversata printr-un concert sustinut de artisti sud-africani de renume mondial: Ben Schoeman, pianist, si Njabulo Madlala, bariton, in data de 27 aprilie, la Promenada Mall în București.

    Cu aceasta ocazie, am descoperit o tara minunata ce oferă turiștilor experiente de neuitat.

africa de sud

   Africa de Sud este situata la extremitatea de sud a continentului African, – 9 provincii cu peisaje extrem de diverse, – 11 limbi oficiale și o populație la fel de diversa.

  • Western Cape – Cape Town, capitala, este orașul mama, capitala legislativa și sediul Parlamentului având repere celebre. Ati auzit desigur de Capul Bunei Speranțe, locul unde Oceanul Indian și Atlantic se întâlnesc. Podgoriile sau fermele de struți sunt doar doua dintre lucrurile interesante din zona.
  • Eastern Cape – aici se afla Parcul Național de Elefanți Addo și Parcul National Tsitsikamma. Plajele din Portul Elizabeth și Jeffreys Bay sunt locurile preferate pentru cei care practica surfingul.
  • Northern Cape – provincie faimoasa pentru diamante și pentru “Big hole” – cea mai mare exploatare de diamante din lume. De aici se pleacă în excursii în desertul Kalahari.
  • Mpumalanga – poarta de acces spre Mozambic. Drakensberg Escapment cu râul Blyde Canyon, este al treilea mare canion al Terrei după Marele Canion din SUA și Fish River Canion din Namibia. !
  • Limpopo – Punctul de plecare pentru a vizita partea de nord a Parcului National Kruger si Zimbabwe
  • Nort West – celebru pentru Sun City si Pilanesberg Game Reserve.
  • Free State – aici se regăsește Vredefort Dome, declarat patrimoniu național, fiind cel mai vechi crater din lume format în urma căderii unui meteorit.
  • Kwazulu Natal– o destinație de vacanta extrem de populara pentru sud-africani. Munții Drakensberg este pentru cei care prefera drumețiile o zona perfecta și tot aici găsești și poți admira Cascada Tugela, cea de-a doua cascada din lume ca înălțime.
  • Ganteng – Pretoria – capitala administrativa și Johannesburg – sediul guvernului provincial și cel mai cunoscut punct de intrare în Africa de Sud se găsesc în aceasta provincie.

Africa de Sud, este o destinație relativ noua și exotica pe harta turiștilor romani. Găsiți încă  10 motive sa vizitați aceasta tara aici.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *