LUMEA MARE

Visul American – sau de ce America de Nord este destinația la care românii doar visează!

Visul American – sau de ce America de Nord este destinația la care românii doar visează!

Emoția și mirajul lumilor diferite ne atrag pe toți! Suntem inițial purtați în lumea poveștilor de glasul blând al celor apropiați nouă. Apoi, cu timpul, descoperim magia cărților și, desigur, a filmelor. Poveștile spuse de artiști și actori de renume mondial ne cuceresc pe deplin, indiferent de vârstă.

Desigur, industria Hollywood este principala responsabilă pentru atâtea elemente deosebite care ne încântă în poveștile ce derulează, cu succes, pe micile și marile ecrane. Acum, serios, de unde am putea să luăm atâtea informații spectaculoase despre vieți trăite la cele mai intense niveluri, dacă nu din filme?

Privind poveștile de pe ecran călătorim în atâtea locuri spectaculoase, cu peisaje incredibile, cu activități care mai de care mai interesante, cu oameni de toate felurile. Multe dintre ele au fost vreme îndelungată doar istorii pe ecran, căci nu ai fi putut să treci prin aventuri de descoperit comori la colțul blocului din Pitești, sau, de exemplu, să joci blackjack Romania, în universul din care erai parte acum mulți ani. Case impozante, oameni fericiți, adrenalină și somptuozitate, toate au contribuit la creare unui vis pentru mulți dintre noi, un vis pe nume America!

Este America cu adevărat un vis de urmărit?

Dacă ne întrebați acest lucru în urmă cu vreo două decenii, răspunsul ar fi fost cu siguranță afirmativ. Sub imperiul emoțiilor impuse de ”regele Hollywood”, multe dintre visurile românilor erau atunci, indubitabil, legate de America. Dar, atenție, mai toată lumea visa acea Americă din filme! Cumva, o transpunere indirectă în pielea personajului favorit, care trăia viața perfectă în serialul sau filmul preferat, era automată.

Timpul și dezvoltarea societății au adus cu ele o percepție mult mai realistă, dintr-o dată. 

Mai mult decât atât, accesul la informație în timp real, prin intermediul canalelor de știri, a internetului, a determinat o conectare mult mai coerentă cu tot ceea ce înseamnă America!  Evident, America are multe de oferit, chiar dacă nu totul la nivelul de strălucire pus pe peliculă de industria cinematografică. Trecând de stereotipii, putem identifica multe aspecte pozitive în habitatul de pe continentul nord-American.

Pe de altă parte, evoluția negativă a unora dintre problemele cu care omenirea se confruntă și-a pus amprenta și asupra acestei zone, într-un mod perceput ca extrem de periculos, chiar scăpat de sub control în unele situații. Desigur, ne dăm seama că nu există perfecțiune și că o societate ideală este utopică. Totuși, românii visează încă cu ochii larg deschiși la promisiunea unei vieți mult mai aproape de ideal în America.

central_park_new_york

America de Nord reprezintă o zonă plină de posibilități pentru care România, sau chiar Europa, nu are suficiente resurse. De aici și această continuitate a ”visului american” de atâtea zeci de ani. Nu se aplică această regulă a mirajului de peste ocean doar nouă, românilor. Mulți alți europeni își fixează acest obiectiv, unii chiar îl ating, pregatindu-se pentru noua lor viață dincolo de ocean. Nu este nimic rău în asta, cu condiția ca fiecare individ să își facă o analiză serioasă a obiectivelor și eforturilor necesare pentru a reuși să se bucure de acest vis.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.