LUMEA MARE

Turnul Eiffel in Herastrau

Se va construi un turn Eiffel in Bucuresti

Astazi, 1 Aprilie, la 134 de ani de la inaugurarea celebrului turn din Paris, iata ca si Bucurestiul anunta prin vocea purtatoarei de cuvant a primariei sectorului 1, Dna. Gurabogata Cielle, ca la dispozitia primarului acestui sector, dna Primar Clotilde Armand, in parcul Herastrau se va construi o replica a celebrului turn. Amplasat in mijlocul parcului, pe o insula artificiala ce va fi construita pe lacul din parc, turnul va avea 301 metri inaltime, cu 1 metru mai inalt decat cel din Paris, depasind astfel complexul unui Arc de Triumf mai mic.

Proiectul dezbatut in Consiliul Primariei sectorului 1, a avut un singur contestatar, reprezentantul unui ONG care apara interesele comunitatii franceze, nefiind de acord cu inaltimea turnului si afirmand doar ca acesta trebuie sa fie cu 1 metru mai mic decat cel din capitala Frantei pentru a respecta munca din trecut a celor care au construit turnul din Paris.

Pentru Micul Paris insa, este o veste buna. Capitala Romaniei se imbogateste cu un nou obiectiv turistic si platforma de la ultimul etaj va oferi o panorama extraordinara atat asupra orasului cat si spre Muntii Carpati, atunci cand este senin. Primaria Parisului deja a amplasat o replica a noului turn in Paris si a anuntat ca sunt fericiti ca Bucurestiul se va inscrie in lista oraselor care detin un asemenea turn.

Constructia insulei si a turnului va fi realizata de stranepotul din partea sotiei a celebrului  Alexandre Gustave Eiffel, inginerul  de origine romana Gheorghe Eifelescu, Constructia va dura aproximativ 2 ani si se va realiza in parteneriat public-privat.

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.