FILME

Traieste clipa! Bollywood in 2016

Traieste clipa!

Am si un tattoo cu asta “Traieste clipa” dar in varianta originala – “Carpe diem”. Am fost dupa 25 de ani din nou la un film indian. Primul si ultimul vazut a fost Vandana la un cinematograf amarat ( cred ca la Cinema Muncii ), un film alb/negru in care o indianca ghinionista patea lucruri rele si plangea tot timpul. Nu-mi amintesc exact despre ce era vorba, cum s-a terminat si nici nu ma chinui sa caut. In fine…

Cronica de film in genul dialogurilor din film

baar-baar-dekho

After 25 ani am fost again la un film indian sa vad cum si in ce fel Bollywood-ul s-a schimbat. Si pot sa zic ca s-a schimbat dar nu de tot just  ici/colo si anume in punctele principale. Traieste clipa – In original Baar Baar Dekho

First impresii?

  • We must go in Thailand!!
  • Actorii de la Bollywood sunt inca foarte beautiful!
  • Yes, in film inca se mai canta si danseaza ca pe vremuri. Just music it’s relative new.
  • They vorbesc o limba in care se amesteca engleza cu indiana much worst then here!

Si probabil tema centrala pe care vrea sa ne-o transmita – Ai grija de lucrurile real important din viata ta!

It’s a film about cum poti lua decizii care sa iti schimbe your life pe termen lung fara sa realizezi ca sunt  gresite. Si cum poti fi indeajuns de lucky ca sa poti printr-un fenomen neexplicat sa traiesti greselile din viitor si sa ai sansa de a le repara.

[youtube]https://youtu.be/Wiuj_GHlb64[/youtube]

Filmul pe scurt.

Jay+ Diya sunt o pereche de lovers until clasa intai care ajunsi in fata altarului se poticnesc. Mai mult el… De aici porneste o adevarata poveste in care Jay, un tanar matematician ce obisnuieste sa isi conduca viata logic trebuie sa invete ca life it’s about alegeri care nu au de-a face cu matematica! Prin 60 years de calatorie in time are sansa de a vedea rezultatele optiunilor si deciziilor luate  and more important, he has  sansa de a le repara. Cam asta e filmul.

baar-baar-dekho-2016-poster

About feelings

Statul in sala aproape three hours mi-a adus insa some smile pe buze de multe ori, amuzat de incurcaturile in care se poate baga un barbat. Suntem catastrofali uneori! Am aflat mai tarziu ca scenarist este o femeie asa ca este explicabil. O comedie romantica, nu cea mai buna din cate am vazut dar una in care m-am gandit de cateva ori ( doua…maxim trei ) ca totusi chiar si asa bad husband cum sunt am luat decizii relativ corecte.  Personajele principale – Jay si Diya, jucate de Sidharth Malhotra si Katrina Kaif sunt inconjurate de o multime de personaje de-a lungul timpului, care mai de care mai importante, mai cantarete si dansatoare.

Baar Baar Dekho – in traducere Priveste in urma again and again te tine pe scaun. Dialogurile sunt de multe ori amuzante, felul in care vorbesc, amestecand engleza indiana cu indiana este haios maxim, tehnological future o sa iti placa teribil de mult si in general you will intelegi mesajul final. Lasa privirea de ansamblu si priveste la detalii.

Am fost trecutul cuiva, o sa fim viitorul cuiva dar intotdeauna suntem prezentul cuiva! 

In cinema from 14 octombrie.

 Mi-a placut. Next one nu o sa fie in 2041 !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *