CORONAVIRUS 2020

Cand apare un tratament pentru coronavirus?

Tari care au initiative pentru un tratament Coronavirus

Epidemia de coronavirus, chiar daca multi considera ca ne-a luat prin surprindere, nu e chiar asa. Avem experienta medicala la nivel global cu epidemiile ba chiar cu pandemiile si stim cam ce e de facut. Dincolo de masurile de izolare si de tratamentul medical ce se administreaza astazi in diferite spitale, exista o multitudine de specialisti ce dezvolta un tratament special pentru Covid-19 de ceva timp. Iar studiile se inmultesc in fiecare zi. Ca o veste buna va expunem mai jos numarul acestora si de unde provin.

In urma cu o ceva timp, mai precis pe 6 aprilie, clasamentul tarilor  care derulau studii pentru gasirea unui tratament adecvat arata astfel:

  1. China – 60 de studii
  2. SUA – 49 de studii
  3. Franța  – 26  de studii

Astazi clasamentul s-a schimbat si tara cu cele mai multe cazuri din lume a urcat pe primul loc. Este si normal pentru ca, USA nu numai ca este cea mai afectata tara din lume dar detine si cele mai multe laboratoare unde se pot desfasura astfel de studii. Astfel ca, clasamentul este astazi in felul urmator:

  1. USA – 106 studii
  2. China – 68 de studii
  3. Franta -66 de studii

Finbold.com a lansat Coronavirus Research Index (CRI), un site care identifică țările unde se derulează cele mai multe eforturi de cercetare pentru găsirea unui tratament la COVID-19, boala provocată de noul coronavirus.

Intr-un top 10 al tarilor care cerceteaza si dezvolta un tratament si-au facut loc si alte tari, la randul lor afectate de epidemie dar si cu capacitati de cercetare.

Italia – 36 studii

Spania – 21 studii

Germania – 21 studii

Canada – 17 studii

UK – 16 studii

Danemarca – 13 studii

Brazilia – 9 studii

Site-ul oferă detalii despre toate studiile derulate de fiecare țară și va fi actualizat săptămânal. Indicele ia în considerare studiile marcate drept “active” din baza de date ClinicalTrials.gov. Indicele a identificat 39 de țări unde se derulează studii medicale privind noul coronavirus, toate având cazuri confirmat de COVID-19.

Vestile despre aceste cercetari pot fi considerate ca fiind de bun augur si nu ne ramane decat sa speram ca unul dintre ele sa reuseasca in curand si sa dezvolte acel tratament mult dorit, pana la realizarea unui vaccin.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.