Star Trek Beyond

Star Treck la 50 de ani.

Va vine sa credeti? Bunicii au prins inceputul acestei serii! Pe 8 septembrie 1966 la NBC  a fost primul episod. WOW! Ce vremuri! De atunci la TV sau pe marile ecrane au fost rand pe rand 5 capitani ale USS Enterprise, acum venind randul lui James Kirk la comanda. Nu e prima data cand il vedem, el mai avand aventuri pe nava interstelara. Poate va amintiti de Into Darkness.

Din pacate la nici unul dintre filme, imaginatia scenaristului ( in speta, de asta fiind Siomon Pegg – Scotty – care si-a rezervat un rol mult mai amplu ) nu a dat pe afara si a pastrat mereu o poveste destul de simpluta dar plina de efecte speciale deosebite pentru fiecare timp in care filmul a aparut.

Nici de data asta scenariul nu este exceptional si sincer nu prea inteleg de unde vine titlul. Dincolo…de ce??

[youtube]https://youtu.be/dCyv5xKIqlw[/youtube]

Lasand micile rautati deoparte, Star Treck Beyond aduce o morala oarecum la moda in zilele noastre. Un fel de Benetton  – United we have the power. Ma rog, discutabil. Ups. Am promis ca gata cu rautatile!

Filmul incepe genial si esti prins de scenele superbe ale monstrilor suparati pe capitan. Idee grozava! Apoi insa lucrurile decurg oarecum previzibil. Te prinzi repede de mistere, personajele “noi” nu sunt cele mai noi si toate vorbesc fluent engleza. Exceptie o tipa ciudata. In film au primit mult mai multa importanta Scotty ( fireste, el a scris scenariul ) si Bones ( poate sunt amici in real life ). Chiar si asa, cu un fel de suflu proaspat. tot Kirk salveaza situatia, avand alaturi vulcanianul cu urechi ascutite.

star treck beyond

Aventura de azi a USS Enterprise o sa va aduca trecutul in prezent si o sa va puna un pic pe ganduri. Cum timpul schimba gandirea oamenilor si comportamentul acestora. Da, asta este de actualitate!

Filmul?

Nu va dau niciun spoiler!

Ce e pe mare plus? Efectele speciale in primul rand! Bataliile din spatiu sunt grozave. Apoi statia orbitala aflata in marginea spatiului explorat. WOW! Apoi scenele omenesti din nava aflata de ani pe drum ( o sa le recunoasteti, asa cum o sa recunoasteti si toleranta la preferintele sexuale ), tipa noua cu tatuaj pe fata,capcanele acesteia, dialogurile amuzante uneori si cam atat imi vine in minte. Ahh si capitanul ( asta pentru doamne si domnisoare).

Ce e pe minus? Solutia naiva gasita ca sa infranga navele inamice, mersul pe o motocicleta veche si… o sa mai vedeti voi.

Una peste alta nu este cel mai prost din serie dar nici cel mai reusit. Merge vazut dar nu o sa va aduceti aminte la urmatorul ce s-a intamplat in acesta. Se putea mai bine dar am vazut si mai rau. Daca ar fi sa dau o nota as da 7.5 spre 8. Pentru fani insa sau chiar pentru fanii genului SF e un must!

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?