EVENIMENTE

Smiley casier la Kaufland

 În pragul sărbătorilor de iarnă, Kaufland România și nume cunoscute din showbiz-ul românesc își unesc forțele într-o serie de acțiuni caritabile.

Smiley, Cătălin Botezatu, Eli Neicuț, Codin Maticiuc, Speak și Ștefania și Chef Sam vor fi pe rând casieri la magazinul Kaufland Barbu Văcărescu din capitală. Suma încasată de la clienții care își vor achita cumpărăturile la respectiva casă de marcat va fi dublată de către companie și donată către cauza aleasă de fiecare ambasador.

În perioada 05 și 20 decembrie, între orele 16:00 – 18:00, o serie de persoane publice din România, implicate activ în campanii umanitare, vor fi pe rând casieri la una dintre casele de marcat ale hipermarketului Kaufland, de pe Bulevardul Barbu Văcărescu nr. 120, București, după cum urmează:

 • 05 decembrie – Smiley – Cauza susținută: Organizația Salvați Copiii
 • 06 decembrie – Cătălin Botezatu – Cauza susținută: Niciodată singur – prietenii vârstnicilor
 • 12 decembrie – Eli Neicuț – Cauza susținută: Asociația Ajungem MARI
 • 13 decembrie – Codin Maticiuc – Cauza susținută: #SpitalePubliceDinBaniPrivați (Fundația Metropolis)
 • 19 decembrie – Ștefania și Speak – Cauza susținută: #SpitalePubliceDinBaniPrivați (Fundația Metropolis)
 • 20 decembrie – Chef Sam – Cauza susținută: Fundația Hope and Homes for Children

 

„Ultimii ani, deși plini de încercări, ne-au confirmat că binele se face cu mai mult spor în echipă. Sunt mândră că, la Kaufland, am atras în jurul nostru prieteni care împărtășesc cu noi aceleași valori și aceeași dorință de a ajuta. Anul acesta, le oferim clienților posibilitatea de a lua ei înșiși parte la decizia de alocare de fonduri către cauzele pe care le sprijină. Implicarea noastră comună va face diferența pentru cei care au nevoie de ajutor”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

Despre cauzele susținute de ambasadori:

 • Organizația Salvați Copiii este o instituție reper în ceea ce privește lupta pentru dreptul la viață al copiilor, pentru accesul egal și nediscriminatoriu la educație și protecție împotriva violenței. Prin programe complexe de incluziune școlară și de sprijin activ, socio-educațional, Salvați Copiii România a adus la școala peste 178.000 copii. Prin programele de dotare a maternităților și secțiilor de neonatologie a asigurat deptul la viață pentru 140.000 de nou-născuți. Organizația s-a implicat activ în oferirea asistenței umanitare pentru 000 de copii refugiați din Ucraina si a familiilor lor.
 • Asociația Niciodată Singur – prietenii vârstnicilor luptă împotriva izolării sociale și a singurătății persoanelor vârstnice, prin mobilizarea voluntarilor și a comunităților locale. Niciodată Singur este despre „a fi împreună”: împreună în cauza singurătății vârstnicilor, împreună pentru demnitate la orice vârstă, împreună prin voluntariat și implicare, pentru un impact de durată în viața bătrânilor noștri.
 • Ajungem MARI este cel mai mare program naţional care susține copiii abandonați și îi pregătește pentru viața după ce ies din sistemul de protecție, de peste 8 ani. 1.600 de voluntari cu inima MARE fac cu copiii meditații, teme, îi scot la muzeu, la teatru, în excursii, în tabere 2 ore pe săptămână. Le sunt prieteni, familie, profesori, mentori. Pentru a-i ajuta să lupte cu traumele provocate de abandon și de abuzuri, Ajungem MARI oferă și terapie și sprijin emoțional, iar pentru a-i sprijini să obțină un job, asociația îi trimite la cursuri și consiliere vocațională. Peste 3.000 de copii sunt sprijiniți de voluntarii organizației, în Bucureşti şi 23 de județe din țară.
 • Scopul campaniei #SpitalePubliceDinBaniPrivați este de a aduce spitalele din România la cele mai noi standarde, prin proiecte de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente moderne.
 • Hope and Homes for Children susține de aproape 25 de ani reforma sistemului de protecție a copilului în România, pentru ca niciun copil să nu mai trăiască trauma instituționalizării. Fundația a ajutat la închiderea a 65 de centre de plasament până în prezent, a construit 121 de case familiale pentru copiii pe care i-a scos de acolo și a ținut alături de părinți și departe de orfelinat aproape 40.000 de copii vulnerabili.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.