LUMEA MARE

Sfaturi pentru o vacanta in Egipt

Sfaturi pentru o vacanta reușita in Egipt

Gabriela si Milan sunt din Oradea, iubesc călătoriile si in perioada trecuta chiar au avut drumuri speciale si deosebite. America de nord sau Japonia vizitate pe cont propriu si timp de săptămâni. Căutând lucruri si experiențe inedite si reușind sa le găsească. Sunt calatori cu experiența si de la ei am adus câteva sfaturi pentru o vacanta reușita, in Egipt de aceasta data!

Egiptul este una din cele mai solicitate destinații in aceasta perioada. Insa, pentru a beneficia de o vacanta asa cum va doriti ar fi bine sa tineti cont de cateva sugestii:

Locatie-Cazare – Alegeți cu responsabilitate atât zona in care va doriți sa va petreceți vacanta cat si hotelul/resortul. O vacanta recomandata de cineva ca fiind “de vis” poate fi pentru altcineva un dezastru. Nici măcar reprezentantul agenției de turism nu va poate recomanda, va poate doar oferi  si descrie mai multe variante. Ganditi-va daca vreți un resort mare sau mai mic, cu facilitați pentru copii sau mai liniștit ( eventual adult only).

Mare-plaja – Interesati-va in legătura cu  tipul de mare si plaja disponibila in zona. Unele plaje sunt cu intrare lina si nisip, altele au chiar si pe 1 km apa foarte mica ( pana in jumate de metru)  si apoi se adâncește brusc, altele au chiar de la mal apa adanca. Nu este același lucru daca vreți sa stați cu copilul la mare sau vreți sa faceți snorkeling la hotel.

Masa – Nu va bazați pe faptul ca veți găsi o “taverna” la care sa luati masa in Egipt. Nu spun ca este imposibil sa luati masa in apropierea hotelului, dar nu puteti compara Egiptul cu Grecia din acest punct de vedere.

Excursii – Se pot achiziționa de la reprezentantul roman cu care va veți  întâlni la hotel a doua zi de sejur sau de la reprezentanții locali. Oferta este mare, doar sa știți ce vreți si sa citiți cu atentie. Oricum puteți avea surprize pentru ca, toți au o justificare pentru schimbările de program. Pana când va intalniti cu reprezentantul local, puteți face o comparație cu ceea ce va oferă hotelul. Poate obțineți o oferta pentru sejur privat comparativa ca preț cu oferta de grup care va scutește de timpul pierdut cu plimbările pe la alte hoteluri sau opririle obligatorii la producătorii locali. Va sugerez sa le puneți toate întrebările considerate importante, nu va bazați pe faptul ca se subintelege.  De exemplu daca in oferta scrie ca va oferă apa, întrebați daca este gratuit nelimitat. Poate fi o sticla gratuita si restul cu plata. Sunt si alte exemple poate mai costisitoare.

Împrejurimi -In Hurgada, in funcție de zona in care este situat hotelul puteți ieși sau nu in zona. In Sharm el Sheikh mai aproape sau mai departe de hotel ( se poate merge cu taxi daca nu e lângă hotel) puteți vizita Soha si Old Market intr-o seara.

Inarmati-va cu răbdare. Ați venit in vacanta. Nu rezolvați nimic daca va enervați sau va certați pentru toate întârzierile de care veți avea parte.

Sa aveți ceva mărunțiș dar sfatul meu este sa faceți si un pic de  selecție. Peste tot veți găsi persoane care sa va ceara bani.

Ce monedă este utilizat în Egipt?
Aici sunt informații despre valută:
Moneda de Egipt este liră egipteană (EGP). 1£ (pound) este împărțit în 100 Pt (piastre). Există 7 monede diferite: Pt1, Pt5, Pt10, Pt20, Pt25, Pt50, £1. Există 11 diferite note bancare cu următoarele valori: Pt5, Pt10, Pt25, Pt50, £1, £5, £10, £20, £50, £100, £200. Pentru a evita riscurile neașteptate de a primi bani falși, vă recomandăm să verificați moneda atunci când tranzacționați. Fiți deosebit de atenți cu bancnotele respective: £200, £100. Cursul de schimb actual de liră egipteană (EGP) este: $1 USD = 16 EGP, 1 RON = 3.90 EGP. (Date actualizate: astăzi)

  1. Pentru 1 leu românesc puteţi obţine: 3.86EGP liră egipteană (EGP)

 Prețurile la alimente în supermarket-urile sunt mai mici decât în România. De exemplu, în Egipt trebuie să plătiți pentru:

  1. Flacon sau cutie cu lapte (1 litru): 3.80 RON (15 EGP)
  2. Brânză galbenă populară (1 kg): 13 RON (52 EGP)
  3. O sticlă de bere de la un brand cunoscut: 9.60 RON (37 EGP)
  4. Mezeluri  (1 kg): 24 RON (91 EGP)
  5. Un vin Mid-Range (o sticla): 39 RON (150 EGP)

În Egipt, o masă tipică de fast-food costă: 21 RON (80 EGP) pentru un McMeal la McDonalds sau BurgerKing (sau o mâncare combo similară) și 6.20 RON (24 EGP) pentru un hamburger de brânză. Pentru iubitorii de cafea: cappuccino cafea 7.20 RON (28 EGP) și espresso 5.00 RON (19 EGP).

Concluzie : Egiptul nu este doar piramide, desert, cămile si snorkeling. Egiptul poate fi  si o vacanta de relaxare, mâncare buna si mare așa cum ați ales. Sau poate fi o vacanta activa, excursii in fiecare zi daca doriți, sporturi de apa, etc. Aveti toate ingredientele pentru o vacanta de vis doar sa va informați corect si sa acceptați anumite lucruri așa cum sunt!

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.