LUMEA MARE

Scrisoare catre Muntenegru

Muntenegru

 

Guest post – Cristian Cezar Han. Autor CristianCezarTravels

Draga Muntenegru,

Trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam sa imi oferi atatea surprize!  Iti scriu aceste randuri deoarece imi este foarte dor de peisajele tale salbatice, acoperite de coroana verde a padurilor si presarate cu apele in care oglindeste soarele. As avea o rugaminte la tine! Accepti sa le spun cititorilor despre locurile mirifice pe care le ascunzi ? Nu e nevoie sa raspunzi, stiu ca iti doresti acest lucru, de aceea te voi transforma intr-o vedeta. Intr-o destinatie vedeta, ai ghicit !

Canionul Tara

Adevarata fata a tarii o veti vedea traversand Canionul Tara, al doilea ca marime dupa Grand Canyon din S.U.A.  Exista o multime de posibilitati pentru a va bucura de timpul liber: tiroliana pentru pasionatii de aventura, rafting pentru iubitorii de natura si Podul Djurdjevica pentru plimbareti, romantici si visatori.

Podul Djurdjevica

 Bonus, cateva versuri :

Multi se cam feresc de el,

Fiindca-i mare- asa, de fel!

Dar, daca il vizitezi,

O surpriza o sa vezi!

Raul Tara, in fundal,

Pare un loc ireal!

Muntii falnici se ascund,

Pe langa un nor marunt.

De-aia poarta acest nume,

Canion, mai rar in lume!

Dar acesta are-un frate,

Care este chiar in state!

Fiordul Kotor

Fiord, golf sau intindere de apa? Parerile sunt impartite, iar teoria aparitiei unui fiord in Muntenegru este controversata. Multi  ar spune ca este un golf sau o intindere de apa, pentru a simplifica explicatiile. Oricum, indiferent de pareri, Boka Kotorska este un loc senzational, care merita luat in calcul, mai ales daca ai in plan Dubrovnik. De asemenea, nu ratati localitatile Kotor sau Perast, situate in apropiere!

Podgorica

E posibil ca destinatia aceasta sa fie una dintre cele mai neturistice, dar este si un avantaj la mijloc. Te poti plimba agale prin centrul orasului, fara sa ai parte de aglomeratie. Cu atat mai mult, un oras nedescoperit suna tentant pentru noi! De altfel, Podgorica merita titlul de cea mai linistita capitala din punctul acesta de vedere.

Cetinje

Desi nu este capitala, presedintele are sediul chiar aici. Pe langa acest lucru, veti gasi numeroase atractii : biserici, cladiri vechi istorice, toate acoperind orasul acesta pitoresc care a fost capitala tarii timp de aproape 500 de ani!

As adauga in aceasta lista Budva si Tivat. Sunt doua orase ale contrastelor.

Acum, va rog sa ma scuzati, dar trebuie sa trimit aceasta scrisoare in Muntenegru. Oare nu va fi mai simplu sa merg direct acolo? Voi ce destinatii imi recomandati sa adaug aici?

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

2 thoughts on “Scrisoare catre Muntenegru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *