Sărbătoarea pensiunilor, sărbătoarea margaretelor!

A.N.T.R.E.C. Romania vă invită

Sărbătoarea pensiunilor, sărbătoarea margaretelor – 21-22 Iunie 2014,

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” – Bucureşti

► Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” va găzdui un târg de turism rural, unde proprietarii de pensiuni vor prezenta cu oferte pentru vacanta de vara

► Pe 21 iunie va avea loc cea de-a zecea ediţie a Premiilor “Margareta de Aur”

       Bucureştiul va fi, pe 21 şi 22 iunie, “capitală a turismului rural românesc”. Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” va găzdui, între orele 10.00 şi 18.00, “Sărbătoarea pensiunilor, sărbătoarea margaretelor”, eveniment organizat de ANTREC – Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Turism, în parteneriat cu revista “Vacanţe la ţară” şi cu Facultatea de Management din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi de Medicină Veterinară din Bucureşti. Aici îşi vor prezenta ofertele proprietari de pensiuni din judeţele Braşov, Covasna, Buzău, Iaşi, Suceava, Gorj, Vâlcea, precum şi din zona Munţilor Apuseni.

antrec

        Sâmbătă va fi organizat un program folcloric susţinut de ansamblurile de dansatori şi interpreţi din diferite zone ale țării. De asemenea, vor avea loc expoziții de produse tradiționale realizate de meșteri populari din diferite zone ale țării: meșteșuguri tradiționale, costume populare, covoare şi tricotaje cu motive tradiţionale şi multe alte dovezi ale autenticităţii produselor româneşti. Vor veni artişti cu ouă încondeiate, iar vizitatorii se vor delecta cu imagini surprinse în regiunile rurale ale ţării noastre, prin intermediul Expoziţiei de fotografie „Vacanțe cu Farmec” în care va fi promovat specificul pensiunilor din mediul rural.               Pentru cei interesaţi de aspectele mai tehnice ale turismului rural românesc, vor avea loc Simpozionul “Ospitalitate în satele românești: Autenticitate și Tradiții – Cheia succesului în turismul rural” precum și o proiecţie de film etnografic, în cadrul sălii de seminar a Muzeului Național al Satului.

       În cadrul evenimentului, sâmbătă, 21 iunie, vor fi decernate Premiile anuale « Margareta de Aur », ajunse la cea de-a zecea ediţie, prin care ANTREC recunoaşte reuşitele proprietarilor de pensiuni. Distincţiile ANTREC vor fi acordate pentru tradiţii locale, gastronomie, agrement, grădini frumoase şi organizare de festivaluri.

       “Bucureştiul are, din fericire, un colţ rural, şi acesta este Muzeul Satului. Ne bucură şi ne onorează faptul că această instituţie ne-a fost alături permanent. Împreună vom putea promova în continuare turismul rural românesc, şi sunt convinsă că acest eveniment va oferi o mostră a ceea ce înseamnă turism rural în ţara noastră. Astfel vom atrage şi mai mulţi turişti către pensiuni, natură şi tradiţii, mai ales că bucureştenii vor avea ocazia să discute direct cu proprietarii de pensiuni », declară Dr. Maria Stoian, preşedinte fondator ANTREC.

Programul evenimentului:

Sâmbătă 21 Iunie:

10:00–18:00 – Expoziţie de produse tradiționale şi artizanat.

10:00-18:00 – Expoziţie de fotografie „Vacanţe cu Farmec” , fotograf: Cristian-Alexandru Catană

11:30 – 12:30 – Program folcloric; dansuri şi muzică populară din zona Braşov

12:30-13:30 – Gala decernării Premiilor „Margareta de Aur 2013”.

13:30 – 18:00 – Program folcloric – dansuri şi muzică populară din zonele Braşov şi Alba.

16:00-18:00 – Simpozion “Ospitalitate in satele românești: Autenticitate și Tradiții – Cheia succesului în turismul rural” și proiecţie film etnografic – Sala Victor Ion Popa.

Duminica 22 Iunie:

10:00–18:00 – Expoziții de produse tradiționale şi artizanat.

10:00-18:00 – Expoziţie de fotografie „Vacanţe cu Farmec” , fotograf: Cristian-Alexandru Catană

Program – Ansambluri folclorice:

Sambata 21 Iunie 2014

11:30 – 12:30: “Poarta Dorului”, Bran-Moieciu; “Ansamblul Scolii Generale Moieciu de Jos”, “Plaiuri Moiecene”

13:30 – 18:00: D-na Liliana Onicioiu – interpret,  Ansamblul din com.Teliu, Braşov,  Ansamblul “60+”, Alba, D-na Liliana Onicioiu, Ansamblul “Poarta Dorului”, Bran-Moieciu , “Plaiuri Moiecene”

Meşterii populari prezenţi la eveniment:

  • – Berechea Rodica, Radăuţi – ouă cu mărgele
  • – Clinciu Gabriela, Poarta-Bran – ouă încondeiate
  • – Postovar Cătălin, Braşov – ceramică
  • – Barbu Maria, Piteşti – dantelă, broderie, tricotaje
  • – Maria, Cluj – ţesături
  • – Drucescu Carmen, Dâmbovicioara, Argeş – siropuri şi dulceturi
  • – Nencov Nuţi, Argeş – Păpuşele tradiţionale
  • – Drajnici Filofteia, Moldoviţa

Amintim că toate manifestările şi programele ANTREC din acest an se desfăşoară sub auspiciile “ANTREC România la aniversarea a 20 de ani – Păstrăm tradiţiile”, precum şi a 10 ani de la înfiinţarea revistei specializate “Vacanţe la ţară”.

Ne vedem în week-end, la Muzeul Satului!

A.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?