HOTELURI

S-a redeschis hotelul Lido din Bucuresti

Lido s-a redeschis sub brandul Lido by Phoenicia

Lido este un simbol al Bucurestiului. Nu doar ca este in centrul centrul, pe bulevardul Magheru dar este acolo de aproape 90 de ani si isi pastreaza farmecul si eleganta. Construit in anii 1930 de bogata familie Monteoru si proiectat de arhitectulfrancez Ernst Doneaud, este un punct familiar nu doar pentru bucuresteni ci si pentru vizitatori.

Nationalizat ca toate celelalte proprietati private ale romanilor de oriunde in Romania comunista, a functionat ca si hotel de stat pana la Revolutie. Imediat dupa Revolutie a fost administrat de familia Paunescu, acestia pierzand in instanta dupa un proces foarte lung, dreptul de administrare si proprietate in favoarea mostenitorilor de drept. Apoi o lunga perioada de timp a stat inchis si ieri. 28.01.2019, s-a redeschis sub brandul Phoenicia.

Hotel Lido Bucuresti

Ma numar printre cei care au prins atat piscina cu valuri cat si Braseria Cina-Lido. Un loc unde mergeai rar pentru ca era exclusivist dar de care iti aminteai cu drag “Am fost si eu. E super!”

Ani de zile, Lido a atras lumea buna din Bucuresti si duminicile erau pline atat la psicina cat si la terasa. Se rezervau mese si intrarea la piscina, atunci cand functiona, era o realizare pentru ca era foarte aglomerat si de obicei nu puteai intra. Fiind construit in 1930, a fost realizat atat de bine incat chiar si astazi este la moda.

 

Lido by Phoenicia

Dupa ani de zile in care Lido a fost inchis, grupul Phoenicia a reusit sa renoveze in totalitate hotelul si l-a repus in functiune. O investitie de 5 milioane de euro si 2 ani de munca stau in spatele acestei redeschideri. Lido by Phoenicia, dispune de 115 camere, doua restaurante: Restaurant Lido si Lido Brasserie&Bar, doua sali de conferinta, sala de fitnes, sala de masaj si SPA. In curand, in continuare investitiei de acum, se va redeschide si celebra piscina cu valuri.

Lido by Phoenicia a fost renovat in asa fel incat sa fie pastrate cat mai mult elemente din vechea structura si vechile elemente. Liftul de 90 de ani a fost pastrat ca aspect si doar adus la nivelul tehnologic de astazi, unele tocuri de usa originale au fost pastrate si doar reconditionate, tavanul cu stucco s-a pastrat unde a fost posibil., la fiecare etaj pe hol sunt expuse cate 16 tablouri realizate de pictori romani ce reprezinta Bucurestiul interbelic, tablouri ce se pot cumpara de doritori, in camere au fost aduse piese de mobilier vechi si in general s-a incercat revenirea la aspectul aristocratic al Romaniei de atunci.

Nu este doar un hotel. Este o repunere in viata bucurestenilor a unui simbol de-al lor. Faptul ca de acum, in fata intrarii un majordom cu joben va fi prezent mereu aduce inapoi o particica din farmecul Bucurestiului.

 

La evenimentul care a avut loc odata cu redeschiderea hotelului, alaturi de o multime de personalitati din turism si din politica a tinut un mic discurs proprietarul lantului Phoenicia, domnul  Murad Mohammad. Ne-a dezvaluit faptul ca ceea ce se intampla aici va fi continuat in cadrul Phoenicia si daca astazi a fost recuperat Lido, in curand un brand important pentru toti romanii va fi readus la viata. Complexul  Belvedere, Amfiteatru, Panoramic din statiunea Olimp va redeveni in curand ceea ce ne amintim, intr-un proiect marca Phoenicia cu aproximativ 2500 locuri de cazare. O veste la fel de frumoasa ca si redeschiderea Lido.

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *