Restrictii de Revelion

De Revelion primiti cadou restrictii!

Ce restrictii raman valabile in noaptea de Revelion? Toate!

Nu ne-am imaginat vreodata in viata noastra ca vom avea de Revelion restrictii ca pe vremea comunsitilor sau ca in Germania lui Hitler. Nici macar atunci nu eram “ziditi” practic in casele noastre. Autoritatile in “grija” lor pentru romani, au decis sa scoata pe strazi in noaptea dintre ani mii de politisti, jandarmi, pompieri, politisti locali si cine stie ce agenti acoperiti. Ca sa ne urmareasca si sa ne amendeze daca la 12 noaptea indraznim sa iesim din case. Vecinii au un numar de telefon special in care isi pot turna vecinii ce indraznesc sa primeasca vizitatori. O grija deosebita pentru sanatatea noastra ce insa efectiv ne pune viata sub talpa! Ce e ciudat este ca multi dintre noi suntem de acord cu asemenea lucruri si consideram ca sunt in favoarea noastra. Ca asa nu ne vom imbolnavi. Nici o vorba despre numarul tot mai mic de teste, nici o vorba despre greselile lor. Nu! Noi suntem de vina si noi vom trage toate ponoasele. Pentru ca cei care ne conduc sunt perfecti!

Sunt extrem de curios unde va face Revelionul Johannis. Sau Orban. Sau cei care au impus asemenea legi. In spiritul guvernelor Basescu/Boc, in loc sa gaseasca o cale de mijloc, au decis sa taie! Sa impuna! Sa forteze pe toata lumea.

Iar daca indraznesti sa spui altceva, ceva critic despre "Romania nor-mala", o multime de boti vor spune ca esti PSD-ist, antivaccin, comunist si esti bolnav si nici nu ai avut jucarii cand erai mic!

Este o perioada grea, pandemia asta ne-a adus o gramada de restrictii juste doar ca incet incet ni se impun tot mai multe din ce in ce mai severe si ni se taie tot mai multe libertati! Iar acest lucru nu are legatura cu Covid-ul. Are legatura cu controlul! 

Deci daca nu stiati…aflati ca:

Autoritățile nu introduc noi restricții în perioada Crăciunului și a Anului nou, însă cele în vigoare se mențin. Și în noaptea de Revelion este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00. Deci daca aveati de gand sa mergeti la cineva in vizita, luati in calcul ca puteti pleca de acolo doar dupa 5 dimineata!
În perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare în vigoare, printre altele, următoarele măsuri:
 • Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie. Este interzisă organizarea și participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);
 • Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul țării, cu excepția situațiilor motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;
 • Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.

Mai mult, persoanele care vor fi depistate în fața blocului în noaptea de Revelion că efectuează operațiuni cu articole pirotehnice riscă amenzi usturătoare sau dosar penal. Potrivit art. 37 din Legea nr. 126/1995  privind regimul materiilor explozive republicată, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Ce puteti face de Revelion?

 • Aveti voie sa va cheltuiti banii la hipermarketurile “romanesti” unde nu aveti cum sa va infectati cu Covid.
 • Aveti voie sa va uitati la televizor. Daca se vede cu purici garantat are Covid.
 • Aveti voie sa va uitati la mesajul Presedintelui de Anul Nou. Atentie…nu schimbati programul in timp ce vorbeste chiar daca se exprima greu si nu va intereseaza sau va enerveaza.
 • Aveti voie sa iesiti pe balcon sau in curtea casei la 12 noaptea dar doar pentru 5-10  minute si ideal ar fi sa stati ghemuiti. Astfel Covidul va gaseste mai greu.
 • Aveti voie sa va pupati dar doar cu masca pusa pentru ca de Revelion, Covidul este mult mai activ.
 • Aveti voie sa va bagati in pat dupa 1 noaptea si sa va pupati fara masca. O sa adoarma si Covid-ul probabil dupa 12 noaptea.
 • Aveti voie sa sunati la 112 daca auziti muzica la vecini si vi se pare ca vine vreun Covid de acolo.
 • Aveti voie sa sunati la 112 daca vi se face rau dar e foarte probabil sa fiti pozitivi cu Covid.
 • Aveti voie sa laudati conducatorii pe orice retea. Si pe reteaua de energie daca doriti!
 • Aveti voie sa mergeti la vot daca sunteti chemati pentru ca acolo nu se ia Covidul.

Sa aveti un an…

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.