LUMEA MARE

Oraşul plutitor al milionarilor lumii

Da. Exista asa ceva. Un “oras plutitor” pe care milionarii lumii isi petrec nu vacantele ci isi duc viata. 

Va amintiti de filmul “2021”? Filmul acela in care Pamantul este inundat ca la Potopul lui Noe si undeva in China se construiau niste vapoare uriase in care se urcau doar cei superbogati, influenti samd? A fost in 2009 cand s-a lansat un blockbuster!

Si cum ar fi sa aflati ca macar un vas ca acelea din film deja exista si se plimba pe marile si oceanele lumii? Poate ca filmul a fost lansat ca idee tocmai de acest vas “The World”.

In curand se va lansa la apa cel mai mare vas de croaziera din toate timpurile.  Royal Caribbean lanseaza Wonder of the Seas care este efectiv urias! 18 punti si 2867 de cabine ce pot gazdui aproape 7000 de pasageri. Cu 362 de metri, o lățime de 64 de metri și o greutate de 236.857 de tone este un gigant ce va pluti pe apa.

wonder of the seas

Daca oamenii normali isi cumpara o croaziera de o saptamana, cei care si permit isi cumpara croazierele acelea de 2-3 luni exista si cei superbogati care isi cumpara un apartament pe un  vas asemanator. Un vas care este practic identic celor de croaziera doar ca aici nu poti inchiria ci trebuie sa cumperi pentru totdeauna. La bordul vasului “The World” sunt 106 apartamente, 19 apartamente studio si 40 de studiouri, toate in proprietatea personala a unor persoane care au averi incepand de la 100 milioane de euro in sus. Nimeni nu stie cine sunt cei care detin apartamente, echipajul avand clauze de confidentialitate asupra acestui aspect dar se stie ca media de varsta a proprietarilor depaseste 60 de ani.

The_World

Lansat in 2003 vasul este ca un mini oras plutitor. Sase restaurante,  teren de tenis la scară mare, un centru spa si multe alte facilitati pe vasul ce are sase etaje fac din el unul extrem de confortabil. Pe parcursul anilor a vizitat peste 1000 de porturi si a strabatut toate marile si oceanele planetei din nordul inghetat pana in marile calde din Caraibe.

Un studio pleaca de la suma de 3 milioane de dolari dar problema este ca nu prea se gasesc la vanzare. Iar planul este ca in curand noi vase, mai mari si mai luxoase sa fie lansate in acelasi mod de “proprietar de apartament pe vas”. Conceput ca o Arca a lui Noe sau poate doar ca o modalitate de a vizita lumea in mod confortabil, acest vas este ceea ce stim ca exista. Dincolo de yachturile uriase ale celor mai bogati oameni din lume este posibil sa existe si asemenea vase uriase care sa fie scaparea unora in caz de cataclism pentru ca studiile arata ca cel putin sase orase mari ale lumii oprintre care Amsterdam, New Orleans sau Ho Chi Minh se vor scufunda partial inainte de 2030.

Uneori viata bate filmul, nu-i asa?

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.