LUMEA MARE

O zi la Marineland

O zi petrecuta in Antibes in parcul Marineland

Antibes este relativ aproape de Cannes, pe Coasta de Azur a Frantei si merita o zi pe care o poti petrece ori in oras, ori in parcul acvatic Aquasplash, in parcul de distractii Antibes Land sau unde am fost noi la Marineland. Sunt una langa cealalta toate trei dar nu o sa va ajunga o zi pentru toate.

Am plecat din Cannes spre Marineland cu autobuzul 200 dar cel mai bun drum este cu trenul din gara din Cannes. Coborati la Gare de Biot si de acolo in 5 minute ajungeti la toate trei. Si autobuzul ajunge tot acolo dar drumul e mai lung. Cu trenul faceti vreo 25 de minute iar cu autobuzul aproape o ora. Ca preturi pentru bilete nu e diferenta foarte mare.

Marineland

Marineland este un parc acvatic unde o sa puteti vedea diferite show-uri cu orci, delfini sau foci. Biletele sunt relativ scumpe, undeva la 60 de euro/persoana dar cu French Riviera Pass e free entrance. In fiecare zi sunt organizate cate doua spectacole din fiecare show si sunt astfel stabilite incat sa le poti vedea la rand pe toate. Tot aici poti viziona un film 4D foarte interesant si de asemenea poti admira alte animale marine sau care au legatura cu apa.

Stiu ca trendul in acest moment este de zero gradini zoologice, zero animale la circ, zero parcuri cu animale de orice fel doar ca lucrurile sunt un pic mai complicate decat par. Animalele din parcurile ce se respecta nu numai ca sunt ingrijite mult mai bine decat natura ar putea avea grija de ele dar sunt si iubite si rasfatate de catre toata lumea, incepand de la ingrijitori si pana la vizitatori. Ar fi o discutie interminabila pro/contra despre cat de ok sunt aceste locuri. Deocamdata ele exista si suntem multi care ne bucuram de ele, fara sa chinuim in vreun fel vreun animal de acolo.

Vizita in parc este mai ales pentru copii minunata. Sunt locuri unde poti vedea orci, sunt spectacole cu delfini sau cu foci si fiecare in parte este fascinant. In niste bazine uriase, alaturi de ingrijitorii lor, se dau in spectacol si totul este live si deosebit.

Sunt zone diferite in parc, amenajate pentru fiecare specie in parte. Daca pinguinii au locul lor cu gheata sau focile au bazinul cu treceri suberterane, testoasele lenevesc la soare iar ursul polar are un loc spatios si gheata la discretie. Gasiti si un acvariu urias cu un tunel pe sub apa astfel ca puteti vedea pestii chiar din mijlocul lor. Tot aici este si o piscina pentru vizitatori dar intrarea este separat si trebuie platit alt bilet.

In cadrul parcului aveti fel de fel de tonete de unde puteti cumpara mancare sau sucuri si evident fotografiile oficiale nelipsite din orice parc tematic ce se respecta. O vizita la Marineland este musai mai ales daca aveti un copil intre 4 si 14 ani. Dar si pentru adulti este tentant asa ca nu ezitati!

Antibes Land Park

Nu am petrecut prea mult timp deci nu am povesti dar este simplu. Este practic un parc de distractii pentru tineri cu fel de fel de roller coastere si nebunii care te fac sa iti dai ochii peste cap doar cand te uiti. Stiti despre ce vorbesc. Un fel de Oraselul copiilor modern si bine facut. Se platesc fiecare in parte in functie de curajul fiecaruia si tine doar de tine cand inchizi portofelul sau can ramai fara curaj…

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *