FILME

O noua mitologie Marvel pe marile ecrane: ETERNALS

 

 

Studiourile Marvel lansează filmul „Eternals / Eternii”, cel de-al 26-lea titlu din Universul cinematografic Marvel, care reprezinta o expansiune a acestuia, prin cei zece supereroi nemuritori care au protejat Pământul și i-au modelat istoria și civilizațiile de la începutul timpului.

Când creaturile monstruoase numite Devianții, despre care se credea că sunt pierdute în istorie, revin în mod misterios, Eternii sunt obligați să se reunească pentru a apăra din nou omenirea.

„Este vorba despre un grup de nemuritori incredibili, dar prin călătoria lor ajungem să explorăm ce înseamnă să fii om și istoria umanității pe această planetă” a spus  Chloe Zhao, regizorul filmului.

„Filmul  are o dimensiune epică, cuprinzătoare, pe măsura multor generații, cu o echipă diversă de zece supereroi pe care suntem încântați să îi prezentăm lumii”, spune producătorul Kevin Feige. „Deși continuă tradiția Universului cinematografic Marvel, filmul deschide, de asemenea, un nou drum și este un precursor al viitoarelor producții Marvel”.

În noua peliculă joacă, printre alții, Richard Madden, Angelina Jolie, Gemma Chan, Kit Harington, Salma Hayek. Filmul este produs de Kevin Feige și Nate Moore și regizat de Chloé Zhao, care a câștigat recent Oscarul pentru cel mai bun regizor pentru „Nomadland / Ținutul nomazilor”. Louis D’Esposito, Victoria Alonso și Kevin de la Noy sunt producătorii executivi. Scenariul este semnat de Chloé Zhao și Chloé Zhao & Patrick Burleigh și Ryan Firpo & Kaz Firpo.

Un nou regizor în Universul Marvel

De data aceasta, Studiourile Marvel au ales să lucreze cu Chloé Zhao, un regizor multipremiat, cunoscut pentru abordarea sa diferită și inovatoare.

Nate Moore, producător al noului film, afirmă: „Chloé este un cineast rar, este abilă în a crea momente umane, reale, pe măsură ce elaborează și livrează ficțiune. Am fost atât de încântați să o vedem lucrând cu actorii. Ea a surprins acele momente speciale care oferă filmelor Marvel emoție și credibilitate și i-a permis fiecăruia dintre cei zece Eterni să aibă o voce și o prezență distincte. În plus, nu se teme să recurgă la umor în momente neașteptate. Viziunea și pasiunea ei pentru proiect sunt de neegalat”.

Regizarea unui film Marvel, un proiect imens, a fost o provocare binevenită pentru Zhao, care a fost întotdeauna un fan al supereroilor. „Universul Marvel este plin de emoție – o lume plină de personaje grozave și aventuri epice”, spune ea. „E o lume creată de oameni cărora le plac cu adevărat poveștile și au un respect imens pentru fanii lor. Am intrat în proces atât ca cineast, cât și ca fan. Să facem împreună un film independent, dar și să sărbătorim istoria Marvel, să extindem mitologia și să modelăm viitorul, toate sunt o provocare mai mult decât interesantă”.

„Chloé Zhao a venit cu un pitch grozav”, spune Kevin Feige, „și imediat am fost atrași de viziunea ei. Pasiunea ei pentru proiect combinată cu stilul de regie și abilitatea de a vedea imaginea de ansamblu au făcut-o alegerea perfectă pentru regie”.

Comentând alegerea Studiourilor Marvel, Angelina Jolie, care o joacă pe Thena, spune: „Chloé este o alegere extraordinară. Știam că va aduce ceva diferit. Filmul are o dimensiune imensă, mai ales în ceea ce privește efectele, dar și conceperea lumii noi. Este imens prin faptul că avem zece personaje noi, cu tot ce înseamnă asta, adică personalitățile lor, mediile lor, istoriile și tipul lor de luptă. Nu știam cum a reușit să creeze un așa echilibru în film. Acest film epic se simte foarte personal, foarte emoțional și foarte uman. Cred că acesta este darul ei”.

Cine sunt eternii

Volumele de benzi desenate originale „Eternals” ale lui Jack Kirby, care au fost publicate pentru prima dată în 1976, au fost sursa de inspirație a filmului. Eternii sunt o rasă de extratereștri nemuritori de pe îndepărtata planetă Olympia care au sosit pe Pământ cu mii de ani în urmă pentru a proteja omenirea de o serie de prădători extratereștri – Devianții. Eternii au fost alertați cu privire la amenințarea Deviantă de către Celestiali, o rasă de constructori cosmici care au fost întâlniți în „Guardians of the Galaxy”.

Misiunea Eternilor de a petrece mii de ani pe Pământ pentru a proteja umanitatea, civilizația și planeta derivă din gândirea contemporană despre modul în care oamenii comunică între ei pe tot globul. Așa cum spune Moore, „cred că este ceva cu care publicul va rezona pentru că începem să abordăm relația noastră cu acest pământ. Asta este o temă importantă, de explorat. Și acțiunea va fi acolo. Dar tematic, acesta este genul de povestire pe care cred că o dorește publicul, astea sunt lucrurile cu care ne confruntăm în fiecare zi”.

Eternii de pe Pământ sunt un grup divers și puternic – o combinație de gânditori și luptători, împărtășind aceeași energie cosmică, care se traduce în puteri diferite pentru fiecare. Când lucrează împreună, aceste puteri se completează reciproc.

„Ceea ce îi face diferiți de alte grupuri pe care le-am avut, inclusiv Răzbunătorii și Gardienii Galaxy, este că își pot pune în comun energia și pot crea ceva numit Uni-Mind”, explică Moore. „Uni-Mind este un concept care a fost împrumutat de la Jack Kirby și care permite eternilor să amplifice puterea oricăruia dintre ei. Cu toate acestea, toți trebuie să fie oarecum conectați pentru a face acest lucru. Deci ei nu pot fi în părți opuse ale lumii și dacă vor să creeze o Uni-Mind”.

Povestea se desfășoară pe două perioade de timp. O parte în trecut când au funcționat ca o echipă formidabilă și o unitate familială apropiată. A doua poveste este în prezent, când grupul s-a fracturat și s-a despărțit, mulțumit să trăiască printre oameni, practic ascunzându-se la vedere. Însă amenințarea Devianților înseamnă că Eternii trebuie să-și lase diferențele deoparte și să se regrupeze.

Moore mai spune: „Vrem ca publicul să descopere un colț al universului Marvel pe care nu l-a mai văzut până acum. Vrem ca ei să descopere o nouă mitologie care stă la baza unui film SF, dar care are și multă emoție. Și vrem să întâlnească zece eroi cu care, sperăm, să poată empatiza”.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.