LUMEA MARE

National Golf & Country Club – unde merg românii bogați

National Golf & Country Club, primul resort de 5 stele din București, cu un teren de golf profesionist și facilități de relaxare pentru toată familia

National Golf & Country Club, cel mai ambițios proiect din golful românesc și un reper pe plan internațional pentru comunitatea jucătorilor de golf, prinde contur la aproximativ 30 de minute distanță de nordul Bucureștiului, în comuna Niculești din județul Dâmbovița. Resortul de lux aflat în plină dezvoltare, cu o investiție totală de peste 60 de milioane de euro realizată de omul de afaceri turco-român Metin Doğan, va oferi pasionaților de golf, dar și familiilor care vor să se retragă din aglomerația urbană într-un decor natural spectaculos, o experiență completă de relaxare și divertisment, specifică apartenenței la un country club exclusivist.

National Golf and Country Club

National Golf & Country Club va include cel mai mare teren de golf din București, cu 18 trasee championship size, un country club, un ansamblu rezidențial de 5 stele și un aparthotel, dar și facilități exclusiviste precum SPA, restaurante, săli de evenimente, piscine, terenuri de sport și spații de joacă pentru copii, toate pe o suprafață de 72 de hectare.

„National Golf & Country Club a pornit de la ideea ambițioasă de a crea un resort cu toate facilitățile pentru pasionații de golf din România și din străinătate, dar și un retreat pentru cei care își doresc un stil de viață conectat la natură, departe oraș. Practic, un loc unde oamenii lasă stresul la intrare și se bucură de facilități pliate pe stilul lor de viață și de experiențe memorabile, gândite special pentru relaxare și divertisment”, spune Metin Doğan, antreprenor cu investiții în real estate și energie verde în România și Turcia.

Prima etapă a proiectului National Golf & Country Club urmează să fie finalizată pe parcursul anului 2023, când vor fi inaugurate terenul de golf, country club-ul și aproape jumătate dintre vilele din ansamblul rezidențial. Toate vilele sunt proiectate și construite pentru a avea vedere la terenul de golf și la șase hectare de lacuri artificiale, iar peste 80% dintre cele care vor fi livrate în 2023 sunt deja vândute. De asemenea, toate clădirile din resort vor fi dotate cu panouri solare, asigurând o amprentă de carbon redusă și eficiență energetică pentru viitorii rezidenți și membri ai clubului. Resortul este prevăzut să fie complet finalizat până în 2025.

Terenul de golf este elementul central al resortului. Golful este un sport cu valențe de stil de viață, bazat pe valori precum onestitatea, determinarea și perseverența, care atrage în jurul său adevărate comunități. Prin acest proiect, nu numai că susținem comunitatea jucătorilor profesioniști să-și urmeze pasiunea pe un teren care se remarcă la nivel european, dar prin Academia de Golf contribuim și la dezvoltarea acestui sport în România”, mai spune Metin Doğan.

Lucrările de construcții pentru National Golf & Country Club au început în 2022, în contextul în care în București și în împrejurimi nu exista niciun teren de golf profesionist. În comparație, Bulgaria are în prezent 8 terenuri cu 18 trasee, iar la nivel european, cei peste 10 milioane de jucători au la dispoziție peste 9.000 de terenuri unde pot practica acest sport.

În ultimii ani, apetitul pentru comunitățile de golf a crescut, iar pe piața locală de real estate începe să se contureze conceptul complexurilor rezidențiale cu terenuri de golf și facilități pentru toată familia. Totodată, turismul concentrat în jurul golfului reprezintă o industrie de peste patru miliarde de euro la nivel european, valoare de care beneficiază destinațiile europene capabile să acomodeze nevoile jucătorilor de golf. Prin acest proiect, România se va poziționa ca o destinație atractivă pentru comunitățile de golf locale și din regiune și va putea atrage, astfel, o parte din aceste fonduri în economia locală.

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.