ROMANIA

Muzeul viu din Tecsesti

In Tecsesti, in inima Romaniei, tocmai s-a deschis un muzeu viu!

Cum adica un muzeu viu? Sa va povestesc. Eram la calarie intr-un proiect superb. Am vrut sa ne plimbam si am mers spre munte. Am gasit din intamplare Muzeul Viu.

De fapt se numeste mai exact La Origini Muzeul Viu de la Tecșești si este un proiect al Asociației Culturale Groove On susținut de BCR ca partener oficial și dezvoltat împreună cu Romanian Art&Craft. L-am descoperit din intamplare in timp ce cautam in varful muntilor Apuseni, Tecsestiul, un camp de flori si o mica biserica.

Pe un drum forestier ce urca kilometri buni, pana in varf, am mers incetisor si am ajuns la Ionut Onea. Un tip ciufulit plin de energie de care nu am scapat pana nu ne-a servit cu lapte, tuica si pup. (adica o paine cu branza – ca o placinta nu pupici ). Ne-a povestit despre ideea lui si am ramas fascinati de cat de frumos poate fi.

Muzeul viu este de fapt un loc construit de voluntari. Un loc unde se construiesc case, incepand cu neoliticul ( planul ajunge pana in secolul al XIX lea ) trecand prin mai multe perioade istorice, case unde o sa se poata locui. Un muzeu viu!

Toate sunt facute cu materiale naturale, nu exista tehnologie moderna si cei care stau acolo se autogospodaresc. O viata simpla in natura asa cum mii de ani s-a trait. In armonie si nu exploatand!

Intr-un loc izolat unde semnalul de Vodafone e la tocul uneia dintre usi iar Orange la un copac anume, entuziasmul unor pasionati schimba modalitatea de a vedea un muzeu. Voluntari din Romania si de aiurea din lume sunt alaturi de el asa ca daca esti interesat nu ai decat sa dai un semn. Este nevoie de mana de lucru si de participare.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *