LUMEA MARE

Mont St-Michel

     Mont St-Michel

Mica insula Mont St-Michel din sud-vestul Normandiei, in Franta, atrage pelerini si calatori de peste 1000 de ani si este un “must” in lista mea de viitoare destinatii! Legata de uscat printr-un dig subtire de pamant, Mont St-Michel se inalta spectaculos dintr-o intindere plata de nisipuri, netezite de fluxul puternic al marii. 1.8 km despart insula de uscat in momentul fluxului.

mont saint michel mont saint michel     O legenda spune ca insusi Cezar, incaltat cu ghete de aur si inchis intr-un sicriu din acelasi aur , ar fi ingropat undeva in adancul castelului.Incepand cu anul 966 in acest loc a functionat o abatie benedictina. O alta biserica a fost construita in secolul al XIII le, inceputa de regele Filip al II lea al Frantei. De doua ori pe an, in prima sambata din mai si pe 29 septembire se desfasoara serbarile Sf.Mihail si o statuie de aur a arhanghelului este inaltata pe turla bisericii. De-a lungul timpului, manastirea nu a fost in permanenta un loc al linistii spirituale ci datorita locului unde se afla, datorita importantei strategice a fost un loc disputat de regi. Treptat manastirea s-a micsorat iar in timpul revolutiei franceze cand a fost inchisa aproape ca nu mai erau calugari acolo. A devenit inchisoare cu un nume predestinat – Ile de la Liberte  apoi in 1863 a fost declarata monument national. Din anul 1922 a fost reluata traditia slujbelor religioase iar azi exceptand hotelurile, magazinelesi casele de pe strazile intortocheate cativa calugari si cateva calugarite locuiesc in permanenta aici.

       Mont St-Michel este una dintre cele mai mari atractii ale Frantei, o minune arhitectonica ce cuprinde si abatia si manastirea gotica si rivalizeaza cu Versailles-ul!

mont saint michel

mont saint michel

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *