LUMEA MARE

Bagajele mele care…le-am avut!

       Bagajele mele care…le-am avut!

Am primit pisicafeaua de marti eu în aceasta săptămâna.  M-am tot gândit cam ce tema as putea sa propun, care sa aibă legătura cu călătoriile… Am trecut prin întrebările “acasă”? “in străinătate”? “singur”? “cu o agenţie”? Mmmmm…astea sunt prea comune. Am zis  sa fie o tema care sa aibă legătura cu fiecare dintre noi. De curând am citit prin on line aventurile bagajelor si mi-a venit ideea! De ce sa nu o dezvoltam? Aşa ca azi va propun sa povestim despre bagaje. Eu sunt un mare fericit…bagajele noastre sunt exclusiv sarcina sotiei, ea ştie ce pune, cât pune, când le face, cum le face! Urăsc sa merg cu multe geamantane si in vara asta sunt extrem de bucuros ca toate planurile făcute includ doar cate un rucsac de căciula. Nu stiu cum o sa fie…anul trecut pentru 7 nopţi in Turcia am avut 2 valize, anul acesta pentru 10 in Europa avem doar cate un rucsac. Provocarea ei! 🙂 Va provoc pe voi sa râdem (sau să ne vărsam amarul)! Bagaje! Ce luam cu noi? Câte avem? Cat timp ne ia sa le facem? O valiza? 3?? Aranjate frumos sau la grămada? Făcute cu 5 zile înainte sau in seara de dinainte? Le-aţi pierdut vreodată? Valiza de firma sau o ieftinatură? Ce nu lipseşte niciodată din bagaj? Ce uitaţi de obicei sa puneţi? Cine le cară? Sunt certuri când se fac? Cine le face? Le-aţi găsit vreodată mai “uşoare” decât le-aţi predat? Aveţi după plecare sentimentul ăla  “am uitat sa iau ceva”? Orice are legătura cu lucrul asta e binevenit!bagaje

       Va aştept cu drag.

Lucurile despre care am vrut initial sa vorbim le gasiti aici , aici sau aici!

17 thoughts on “Bagajele mele care…le-am avut!

 • Într-o zi atât de agitată mi-a stat gândul tot la bagaj și vacanță. 🙂
  Bagajele le fac întotdeauna în ultima clipă. În dimineața în care plecăm. Pentru că, întotdeauna, începutul vacanței se află la finalul unei perioade foarte aglomerate. De obicei nu uit nimic, dar s-a mai întâmplat. Acum câțiva ani am plecat la munte fără niciun hanorac. 🙂 A trebuit să ne cumpărăm, că seara muream de frig. 🙂

 • Intr o zi atat de agitata oamenii au avut altele de discutat. Printre arestari, demisii, guverne noi, razboaie in apropiere…bagajele sunt un subiect neinteresant. :))

 • Cu toata lista le ai uitat?? Oricum felicitari…faza asta cu scrisul e super

 • Bună ziua, tuturor. Sunt foarte organizată, scriu tot ceea ce am de făcut, pe listă. Și tot mi s-a întâmplat: am uitat să iau toate tricourile de schimb ale soțului meu, iar acolo unde am fost, nu am găsit să-i cumpăr nici măcar UN tricou, toate fiind din poliester, ceea ce… NU!

 • Ba da, îi mai zic să-şi ia haine groase sau “vezi că ai prea multe şi nu o să le porţi …adică le cari degeaba!”

 • …si nu ai niciodata nici o “sugestie” ce sa si puna in bagaj? 😀

 • fuuugi, măăăi, trei ţinute pe zi în vacanţă? 🙂

 • Ce subiect ofertant! Şi eu am o grămadă de lucru la birou. Sigur revin pe seară. 🙂

 • Bagajul în fac, de cele mai multe ori, cu o seară înainte. Fiecare cu bagajul lui: şi la împachetat, şi la despachetat, şi la cărat.
  Bineînţeles că mereu uit câte ceva, întotdeauna altceva. În primul rând îmi iau haine pentru temperatura şi activităţile pe care urmează să le fac: câteva groase, câteva subţiri, toate comode şi care ocupă cât mai muţin spaţiu posibil.
  Ce-mi plac vacanţele! Ce-mi place făcutul bagajelor. În bagaj intră nu numai obiecte dar şi gânduri, aşteptări, amintiri!

 • “sunt prea tanara si minunata sa mor de stress” – genial! :))

 • Calatoresc lejer, am facut vreo 3 ani la rand vacanta cu rucsacul prin Europa, unul din ala de 30 de lei pe care il cumperi de ghiozdan. Pentru urmatoarea vacanta in lume s-ar putea sa am nevoie de altul, astuia i s-a rupt o chestie de agat.
  Si bagajele le fac intr-o mare veselie, cand am plecat la Madrid aveam tren in 2 ore, bagajele facute 30% si eu eram la o bere si al povesti.
  Singurele chestii de care am grija sa nu imi lipseasca sunt actele, banii si biletele, in rest sunt prea tanara si minunata sa mor de stres

 • 🙁 cunosc 🙁

 • sapte valize? ai luat o bucata din zidul berlinului? ;)esti fericita ca nu te stresezi. bravo tie

 • am fost toti trei si na…seara club/restaurant/plaja/oras -tinute pentru fiece ocazie!Numai fi-mea are o droaie de haine.

 • La noi e complicat. Suntem 4 persoane şi pierdem o zi întreagă cu bagajele: spălat, călcat, valize, accesorii etc. Aş încerca eu să mă fofilez dar nu am nicio şansă. Doar căratul şi aşezatul în maşină durează juma de oră şi câteva drumuri… Dacă ar fi după mine, aş pleca doar cu un rucsac de persoană!

 • 2 valize pentru şapte nopţi în turcia? ioooi! nu-i cam mult? 😀
  întrucât fac şi desfac bagaje mai des decât aş vrea (vacanţa este doar una între ele) pot să-ţi spun că atunci când plec singură pentru o săptămână am un troler mic, în care încap cele câteva cămăşi, sacourile şi alte de-astea plus dotarea tehnico-materială în geanta de laptop. pentru vacanţe bagajul este întotdeauna unul singur, strictul necesar, organizat la sânge şi pregătit cu listă bifată. ce nu este pe listă, nu pleacă în vacanţă. 😀 şi da, este un puzzle perfect în valiza aceea, unul pe care numai eu îl înţeleg, se pare. 😛

 • Ei, eu nu am sentimentul acela. Intr-un concediu in Malta, mi-am facut bagajele cu o ora inainte sa plec la aeroport. Am avut doar o valiza. Cand m-am intors din Germania am avut sapte. Deci, depinde, de la caz la caz. Oricum, nu sunt stresata de bagaje, de ce contin ele si de ce am uitat ori nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *