Machine Guns Vegas. Împușcături in Vegas!

Machine Guns Vegas – o experienta inedita pe taram american

Machine Guns Vegas este parte din dreptul constitutional al americanilor de a detine si purta o arma de foc si le ofera posibilitatea sa invete cum sa o foloseasca si sa se antreneze pentru a o folosi nu doar in siguranta ci si eficient.

Pentru noi, cei care nu avem acces la arme de foc, este un lucru destul de greu de inteles dar pentru un cetatean american este ceva absolut obisnuit sa mearga intr-un poligon si sa traga cu o arma adevarata. Exista atat de multe modele de pistoale si arme semiautomate sau automate incat e greu sa alegi. Pachetele de aici pot sa aiba doua arme cu care sa tragi intr-o sedinta de tragere sau pot avea 10 modele din diferite arme. Preturile incep de la 99 de dolari cel mai ieftin pachet la 1200 de dolari. Este atat indoor cat si outdoor.

Chiar daca “Ce se intampla in Vegas, ramane in Vegas” nu putem sa nu impartasim cu voi aceasta experienta. Si daca urmariti filmarea sa nu radeti pentru ca nu e simplu deloc… Dar dupa ce treci de teama e atat de distractiv si amuzant!

Machine Guns Vegas detine un poligon subteran in apropiere de centrul Las Vegas-ului si spre surprinderea noastra a trebuit sa stam la coada pentru sedinta noastra. Este solicitat atat de localnici sau de americanii ce vin in vizita din alte state dar si de turistii veniti de peste tot din lume. Chiar daca nu este o experienta ieftina, merita fiecare cent cheltuit. Si ce este interesant este ca poate veni aici oricine! La modul – nu are importanta daca ai pus mana vreodata pe o arma sau esti lunetist experimentat. Instructorii sunt pregatiti pentru oricine si orice.

Am decis ca pe langa “pacanelele” omniprezente in Vegas ( la care chiar nu stiu cine a castigat vreodata!!), avem voie si nevoie sa facem si lucruri diferite, lucruri pe care nu putem sa le facem in alta parte a lumii. Asa ca am mers sa tragem cu pistolul si cu o pusca semiautomata la poligonul subteran de acolo.

O hala ce nu ofera mari informatii in exterior, adaposteste poligonul unde se intampla impuscaturile. La intrare esti intampinat de gazde care iti exlica in detaliu ce vei face si cu ce vei trage, semnezi declaratiile pe propria raspundere si esti apoi invitat pe linia de tragere, in spatele receptiei. Este interesant faptul ca poti filma sau face poze in libertate fara a ti se impune ceva.

Noi am avut o sedinta de tragere cu un pistol Glock 19 si cu o pusca semiautomata MP5. 10 cartuse pentru pistolul mic si 25 pentru cel mare.

Instructorul nostru a fost Alexis. O tipa grozava care si-a luat rolul extrem de in serios si efectiv ne-a ghidat pas cu pas in procesul de tragere. Explicatiile ei si ajutorul dat au fost atat de imortante si de utile incat, dupa primul foc, restul au fost cu adevarat placute si distractive. Se trage la o distanta de vreo 25 de metri si poti vedea apoi ce ai facut si chiar poti lua acasa tinta de hartie in care ai tras.

O arma de foc adevarata si o tragere reala nu are legatura cu ceea ce vedem in filme. Este puternica, periculoasa si mortala. Nu e nimic de joaca aici si treburile sunt serioase. Sunt reguli stricte ( chiar daca sunt usor de inteles ) pe care trebuie sa le respecti si esti supravegheat in permanenta sa nu gresesti sau in cazul unui eveniment neprevazut sa fii ajutat.

Ideea de a trage cu arma este interesanta. Atunci cand efectiv faci asta devine o experienta aproape unica. Puterea aceea pe care o simti cand apesi pe tragaci si aproape vezi cum glontul gaureste tinta ( nu vezi…e o metafora ) nu prea are egal ca si traire.

Am savurat sedinta de tragere. Ne-am simtit extrem de bine si am facut si un milion de poze… Ba chiar am si filmat. Stangacia inceputului si apoi obisnuinta si interesul de a trage cat mai exact.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.