LUMEA MARE

Ce schimbari aduce Schengen in aeroport

Intrarea în spațiul Schengen aerian aduce schimbări semnificative pe aeroporturile din România, iar aceste modificări vor aduce numeroase beneficii pentru pasageri.

  • Pentru a îmbunătăți experiența călătorilor, aeroporturile din țară investesc în achiziționarea de scannere 3D destinate controlului bagajelor de mână. Acest lucru va elimina necesitatea scoaterii laptopurilor și a altor dispozitive electronice pe bandă, iar pasagerii vor putea transporta lichide în cantități mai mari.
  • Președintele Asociației Aeroporturilor din România, David Ciceo, a comunicat că intrarea în spațiul Schengen va simplifica procesul de călătorie, eliminând controalele la plecare și la destinație, precum și necesitatea de acte pentru copiii minori neînsoțiți de ambii părinți. Se estimează că traficul Schengen va crește semnificativ, ajungând la aproximativ 70%.
  • Autoritățile române lucrează la actualizarea legislației în conformitate cu noile reglementări, iar aeroporturile sunt pregătite să faciliteze trecerea prin zona de control de securitate. În prezent, aeroporturile din Timișoara, Cluj, Sibiu și Craiova permit pasagerilor să transporte lichide în ambalaje mai mari de 100 ml și nu mai este necesar să scoată laptopurile sau tabletele pe bandă. Implementarea scanerelor 3D va îmbunătăți verificarea bagajelor, iar acest serviciu va fi disponibil curând și la aeroportul Iași.

Traficul prin aeroporturile românești a înregistrat o creștere semnificativă în ultimul an, depășind recordul din 2019 cu aproape șase procente, iar estimările indică o creștere continuă.

aeroport

Odată cu aderarea la spațiul Schengen, aeroportul Iași va inaugura un terminal nou, dotat cu facilități precum zone VIP și spații de joacă pentru copii. Investiția în acest terminal se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro, cu 85% din fonduri europene. Pasagerii vor beneficia de trei pasarele de îmbarcare care le vor permite să ajungă direct din terminal în avion, iar bagajele de cală vor fi transportate prin trei scanere de ultimă generație.

De asemenea, aeroportul Brașov, cel mai nou din țară, va funcționa cu două ore mai mult pe zi începând din vara acestui an, îmbunătățind accesibilitatea și serviciile pentru călători.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.