ROMANIA

Iarna nu-i ca vara! Dar daca erau ei…asa ar fi fost!

Iarna nu-i ca vara mai ales in Bucuresti…

Asta cu “Iarna nu-i ca vara“, perla lui Basescu, o sa raman dupa el in folclor mult timp de acum inainte. Cred ca, mai ales in Bucuresti se aplica maxim. Azi dimineata am iesit primul din bloc. Norocul meu. Era frumos ca-n basme daca stateai in casa cu un ceai cald. A nins atat de mult ca parca in 2012 a mai fost asa. Tramvaie nu, autobuze ioc. Masina nu se vedea sub zapada asa ca i-am urat cu drag “Acolo sa stai pana faci clabuci in casa ma-tii“. Am luat drumul la picior laolalta cu cativa grabiti ca mine. Pe strada direct fireste pentru ca trotuarul era plin de zapada. Sincer nici macar nu m-am enervat. De ce as fi facut-o?

Am ajuns dupa doua ore la munca. Asta e. Iarna nu-i ca vara. Dar am ajuns. Pe drum, intr-o intersectie, un tip la vreo 25 de ani filma cu telefonul si injura de mama focului: Romania mortilor…uiteee baaa…autoritatileee beep beep…beep beep… In timp ce o salvare isi facea loc pe langa el. Amuzant. Ca mine sunt sigur ca ati fost majoritatea. Incet incet, cu masina, metroul, pe jos, cu autobuzul sau tramvaiul ati ajuns unde ati vrut. Si asta a fost. O zi de iarna in Bucuresti. Grea dar trecatoare. Pentru ca iarna nu-i ca vara.

Romania rupta in bucati din cauza de ninsoare.

 Ce vroiam de fapt sa va spun. Printre treburile de la munca am tras cu ochiul si la TV si la facebook si am remarcat un lucru. Este evident ca de data asta in Bucuresti s-a muncit mai bine ca in anii trecuti. Este evident ca astfel de episoade de iarna atat de grea sunt destul de rare. Acum, de bine de rau s-a muncit. Nu perfect. Nu ideal. Dar se vede ca s-a facut treaba. In 12 ore Bucurestiul este un oras functional. La minim poate dar functioneaza. Uitandu-ma la media am remarcat ca sunt trei tipuri de oameni.

  1. Cei pe care-i doare la basca de ninsoare! Punct. Pisici, jocuri online, vacante…orice dar nimic despre iarna.

      2. Cei care fac ceva cand ninge. Care dau zapada, imping, ies, trag. Cei care fac tot ce stiu si ce pot ei sa faca lucrurile sa mearga. Poate prost. Poate incet. Poate nu asa cum vedem pe youtube in Suedia. Dar FAC CEVA! Primarii, militari, locatari, detinuti…draci…Oameni… Astia care fac ceva.

      3. Cei care stau si se uita si critica de pe margine. Aaaaa…pai asa??Autoritatileeeee… Dorm!! Nu fac nimic!! Incredibil ce porci de comunisti… Am zapada pe masina, pe strada, pe haina, pe caciula. Gica Contra! Vocaaaali! Maxim de vocali! Dar comozi. Maaaxim de comozi.

Nu judec pe nimeni. Vreau doar sa va doresc iarna misto. Cu zapada si scoli inchise. Ca sa puteti pe unii sa va doara la basca, pe altii sa dati la zapada si pe altii sa faceti click-uri negative plini de furie. Viata e frumos si nu merita o zapada sa te duca in pragul isteriei ca pe donsoara aia de la TV. Nici sa faci shpe postari cu zapada de pe strada ta nedata de primarie. Merita sa cobori cu lopata. Asta e. Iarna nu-i ca vara!

Sa fie bine sa nu fie rau.

IARNA

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *