Fast and Furios 9

Fast and Furious 9

Fast and Furious 9 este filmul care exagereaza la maxim urmaririle cu masini, tancuri, avioane si tot ce se mai misca motorizat. Daca esti fan al seriei, al lui Vin Diesel sau John Cena este de nepierdut dar daca nu...

Fast and Furious 9 este insa un blockbuster in adevaratul sens al cuvantului. Locuri de filmari exceptionale in mai multe tari, o gramada de actori cunoscuti ( Charlize Theron, Helen Mirren și Michelle Rodriguez si hai…si John Cena si Cardi B ), sute de figuranti in platouri si zeci daca nu sute de masini strivite/accidentate/lovite. S-au bagat bani grei in filmul asta si sincer nu stiu daca o sa-i si scoata. Dar franciza nu tine doar de banii de bilete de la cinema asa ca cine stie?

FAST AND FURIOS 9

 

Fara spoiler, F&F9 este despre o noua aventura a lui Dom, aventura in care alaturi de echipa lui si familie, salveaza Pamantul de o noua amenintare globala. Doi frati rivali, vesnica obsesie a americanilor pentru familie, traume din tinerete si lupta binelui contra raului.  Povestea in sine are sens, cu toate intoarcerile in timp din film, doar ca dincolo de poveste se exagereaza atat de mult cu efectele speciale incat devine prea mult. Totusi, costumele de scafandru sunt pentru apa si nu pentru spatiul cosmic! Toti stim ca personajul principal este special si super/mega pregatit dar pe nici un Pamant legat cat de cat de realitate, cascadoriile alea din film nu au cum sa existe. Poate in universul Marvel sau DC dar acolo stii sigur ca e un SF.

Efectele speciale din F&F9 sunt atat de exagerate incat au doua efecte asupra celor care vizioneaza filmul. Unii raman cu gura cascata si sunt la un pas sa aplaude iar altii izbucnesc in ras.

Cred ca este problema comuna a tuturor filmelor care au “X” parti. De la un anumit moment scenariul este atat de slab, povestea atat de stoarsa, incat singura salvare ramane ca efectele speciale sa fie mai multe si mai mari ca filmul precedent. Evident ca F&F9 nu isi aroga pretentii de film pretentios ci pur si simplu te transporta doua ore si un pic intr-un scenariu de film care sa te relaxeze. Poti sa treci peste toate nepotrivirile evidente din film si sa te bucuri de ceea ce vezi, de peisaje, de masinile superbe sau de fiecare actor in parte. Neavand pretentia de film de Oscar, F&F9 este genul de film facut sa te faca sa te bucuri de timpul petrecut in sala de cinema.

Finalul in care dupa o actiune ce dureaza poate 30 de minute, timp in care se intampla mii de explozii si sarituri si accidente, Dom ( Vin Diesel ) apare cu un tricou alb imaculat, fara nici o urma de lovitura si nici macar transpirat si vreau sa cred ca este doar o neglijenta a celor care au realizat filmul nu o lipsa de respect pentru cei care se uita la film. Iar faza din imaginea de mai jos mi-a adus aminte de celebra urmarire de pe autostrada din Terminator.

Fast and furios-9

Una peste alta, indiferent de cat de exagerat este F&F9 , ramane un film in stilul seriei. Cu nenumarate cascadorii, cu actori buni, decoruri superbe si o poveste care te tine in scaun ba chiar te surprinde la un moment dat.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.