Cantonament in Mierlo

Vacanta sportiva în Mierlo

Pentru ca tot e campionatul European de tineret și echipa României ne face bucurii peste bucurii, pentru ca tot este sportul la putere în toate știrile din mass media, poate ar trebui sa vedem și cum se ajunge la asemenea performante. Ce munca uriașa sta în spatele performantelor care ne ridica în picioare?

Unul dintre cele mai importante lucruri din viata unor sportivi sunt cantonamentele. Iar de Mierlo am auzit prima data când Steaua de pe vremuri a ales HUP Hotel din Mierlo pentru un cantonament de vara. Apoi am auzit de CFR Cluj și am văzut în zilele cât am stat acolo ca zeci de echipe de fotbal și nu numai de fotbal au ales sa se pregătească aici. Iar motivele au fost evidente după ce am descoperit facilitățile complexului.

Ce nu știam însa, era faptul ca oricine poate veni aici  nu numai pentru sport ci și pentru o odihna activa.

HUP Hotel din Mierlo este hotelul cel mai sportiv în care am fost cazați vreodată. 

Consacrat în lumea nișată a locațiilor de acest fel, tocmai a trecut printr-un re-branding și a devenit mai interesant ca înainte. Fiecare spațiu din hotel iți amintește faptul ca sportul este important pentru toți. De la facilități la mesajele motivaționale existente la fiecare pas. De la tricourile unor celebrități din sport la muzeul sportului de la etajul 1 sau toboganul ce te duce la recepție.

 

HUP Hotel este deschis tuturor clienților. Bussines, sportivi, turiști obișnuiți  ca noi. Faptul ca te duce în lumea sportului este însa specific. Orice sport iubești aici vei găsi posibilitatea sa îl practici. Iar faptul ca dacă ești cazat aici ai acces gratuit la toate facilitățile este perfect.

Cel mai inedit lucru, am stat în zeci de hoteluri și nicăieri nu am văzut asa ceva, a fost toboganul de la recepție. Inaugurarea unui sejur sportiv. De la etajul 1 le recepție poți cobori pe tobogan și credeți-ma, este folosit de multi și ca distracție dar și ca amuzament. Iar faptul ca ești înconjurat de obiecte sportive expuse peste tot și de masa de biliard sau masa de fotbal iți întărește sentimentul de ”ready to play”.

Camerele, pe lângă confortul pe care îl oferă, sunt însoțite de mesaje care te fac sa iți îmbunătățești nu performantele sportive ci viata în general. Iar masa de ping pong pusa intre doua camere este o surpriza la fel de mare poate ca topoganul de la recepție.

Muzeul sportului din hotel

HUP Fanatic museum se numește, este opera unui cu adevarat fanatic al fotbalului în special, un domn olandez –  Jos Lenssen pe numele sau, care a donat uriașa colecție strânsa de-a lungul timpului și a creat un spațiu pentru iubitorii sportului. Muzeul de la etajul 1, ce se poate vizita gratuit, completează colecția de tricouri existenta peste tot prin spatiile publice ale hotelului. Este o călătorie prin competițiile de fotbal din trecut alături de obiecte ce țin de istoria acestui sport. De la Maradona la Beckham o mulțime de super staruri au obiecte personale expuse.

HUP Hotel sport pentru toți

HUP înseamna în olandeza ”haide”. Acel indemn din sport. Este descrierea perfecta a acestei locații. Pentru ca iți oferă spațiu sa te depășești sau pur și simplu sa faci sport. Haide sa faci mișcare! Indiferent ca ești sportiv de performanta sau amator ai locul tău.

Partea de hotel unde sunt camerele reprezinta probabil mai putin de 25% din totalul suprafeței complexului. Restul este dedicat locurilor unde poți face mișcare. De la sala de fitness uriașa la sala de sport imensa, de la piscina cu jacuzzi și sauna aferenta la pista de bowling alături de terenurile exterioare de iarba. O sa le luam pe rând pentru a vedea ce va tentează.

Sala de sport

Genul de spațiu unde poți juca tenis de camp, fotbal de sala, badminton și orice iți mai trece prin cap ca sport de sala. Spațiul este supradimensionat pentru a lasa loc tuturor sa se antreneze în același timp. Astfel ca se poate juca tenis de camp în același timp în care altcineva încinge o miuță sau un tenis cu piciorul iar alții se lupta pentru puncte la masa de ping pong cu mica minge din celuloid.

Sala de fitness

Amenajata pe doua nivele, este locul unde pe lângă sportivi profesioniști o sa întâlnești și oameni obișnuiți de toate vârstele ce trag la aparatele puse la dispoziție pentru întreținerea lor pur si simplu. Nu am stat sa număr câte aparate sunt, probabil peste 50. Loc pentru toată lumea alături de camerele pentru squash. Mereu aglomerata, niciodată atât de aglomerata încât sa nu găsești propriul tău loc. De la benzile de alergare la aparatele de forță, exista câte unul pentru orice iți dorești.

fitness hup hotel

Piscina, jacuzzi și sauna de la HUP Hotel

Nu se poate sa existe un asemenea complex fără o piscina. N-are cum. Asa ca evident aceasta este prezenta și aici. Cu doua jacuzzi și o sauna este locul destinat iubitorilor înotului. Poate după un antrenament intens intri la sauna, poate faci câteva bazine înainte sau poate vrei sa te relaxezi în jacuzzi și doar atât. Ai unde.

piscina HUP Hotel

Aici ai și barul unde poți servi un ceai, o apa plata cu lămâie ( pe bune ), un loc unde nu doar apa e importanta ci și timpul petrecut pe marginea piscinei.

HUP @ bowling

Haide la popice pe romanește.

Iti place sa dărâmi popice? Ești campion la asa ceva? Aici poți sa dovedești. O sala cu vreo zece piste este la dispoziția voastră. Personal nu am jucat niciodată dar aici am reușit sa arunc o bila…fix pe canalul acela de pe margine. E clar, nu sunt priceput deloc.

 

Dincolo de mișcarea propriu zisa ai și mese de biliard, de tenis de masa, de fotbal, spatii de relaxare, baruri, un cinema ( ați auzit bine, cinema ) și spatiile exterioare plus bicicletele ce pot fi închiriate de la recepție și cu care poți face plimbări oriunde, cunoscut fiind faptul ca Olanda este una dintre cele mai prietenoase tari din lume cu bicicliștii.

HUP este hotelul perfect pentru echipele de sport ce cauta un cantonament dar este minunat și pentru turiștii  individuali ce își doresc o vacanta activa. 

A.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?