Cum iei viza pentru China

Viza pentru China

Tot mai multi dintre noi ne dorim sa mergem in tari unde nu am ajuns si unde avem nevoie de viza, China fiind una dintre aceste tari. Chiar daca este departe incet incet devine o destinatie. Turist, pentru afaceri sau studii, oricare ti-ar fi scopul ai nevoie de viza.

Obtinerea vizei pentru China necesita in primul rand un formular.Acesta  poate fi completat intrand pe site-ul ambasadei  unde fie il printati si completati cu pixul (incomod deoarece trebuie completat cu majuscule) fie completati on-line si printati.

Adresa ambasadei

Ambasada Chinei se afla in Bucuresti, Sos. Nordului nr. 2, Sector 1. Lipita aproape de parcul Herastrau. Intrarea este insa prin spate si nu pe la soseaua din fata.

 • Telefon: 021.232.17.32
 • E-mail: chinaemb_ro@mfa.gov.cn

Modul de completare

     Atentie! Formularul completat nu poate fi salvat! L-ati printat si asta e, daca ati gresit o luati de la capat. In functie de ce va intereseaza completati daca doriti o singura intrare, doua intrari sau mai multe iar taxele sunt diferite. Pasaportul trebuie sa aibe o valabilitate de minim 6 luni la intrarea in China. De asemenea daca din motive diverse ajungeti sa depuneti documentele necesare pentru viza tarziu pentru a o obtine in termenul normal puteti solicita in regim de urgenta

Si inca o atentionare, ei recomanda sa depuneti documentele cam cu 5 saptamani inainte dar nu cu 3 luni mai devreme si mare atentia in preajma sarbatorii nationale care face ca pentru o saptamana (prima din octombrie) sa nu se lucreze.

610x0_ffdd9e2ce19fAi grija la…

Atrag atentia asupra studierii cat mai atente a documentelor necesare a fi depuse deorece am vazut cazuri in care plecau acasa pentru ca nu aveau toate documentele.

Coada de la consulat

   In principiu nu este coada mare, programul este de la ora 9.00 la 11.20 in fiecare zi de luni pana vineri, daca ati apucat sa intrati inauntru inainte de 11.20, nu va faceti griji. Veti putea depune actele oricum, nu inchid pana nu termin toate persoanele care sunt deja inauntru la coada.

Acte necesare

    Trebuie sa aveti cu voi:

 • rezervarea la biletul de avion,
 • rezervarea la hotel pe perioada in care veti sta pe teritoriul Chinei
 • o poza de pasaport care trebuie lipita pe formular.
 • formularul completat
 • pasaportul in original care va ramane acolo pana la ridicare
 • copie xerox dupa pasaport

La coada

   Sunt 3 ghisee in total , la primul cum intrati drept in fata este un consul care vorbeste foarte bine si engleza si romana, in mijloc este o chinezoaica care vorbeste doar engleza foarte bine, deci va descurcati si aici, din ce am vazut aici merge coada mai repede iar in partea stanga este biroul de unde ridicati pasapoartele si documentele in general.

   Dupa ce va analizeaza actele ofiterul va va da o chitanta mica roz, pe care scrie suma pe care o aveti de platit. Cu aceasta chitanta trebuie sa mergeti sa platiti  DOAR la banca Unicredit Tiriac, DOAR la cateva dintre sucursale.  Acestea sunt la:

 • Piata Dorobanti pe strada Locotenent Aviator Radu Beller nr 3,
 • Unicredit de pe strada Grigore Mora nr 37
 • Piata Charles de Gaulle  nr 15 si va trebui ca sa platiti in lei.

Taxe

    Taxa pentru viza turistica cum a fost a mea pentru  o intrare este de 240 lei, , cu doua intrari este la 360 lei, intrari multiple de 6 luni este de 480 lei iar intrari multiple de 12 luni este de 720 ron. Dar atentie, nu veti avea voie sa platiti in aceeasi zi taxa. 

     Practic de cand depuneti actele, daca vreti sa il ridicati la regim normal termenul este de 5 zile lucratoare, la regim de urgenta se percepe o taxa suplimentara de 75 ron pentru ridicare la maxim 3 zile de la depunere.

Ridicarea pasaportului

Aceeasi locatie, acelasi program doar ca e fara coada! Chitanta cu suma platita este suficienta pentru a ridica pasaportul.

china

Up date 2018

Am fost la ambasada iar, pentru o noua viza si avem vesti noi.

E coada!

O sa vi se ceara un itinerar al vacantei dumneavoastra daca este facuta pe cont propriu. Adica? O coala pe care sa scrieti in engleza sau romana ce faceti in fiecare zi. La modul “Ajung la hotel, in data de…vizitez Marele zid, in data de… vizitez Bundul sau mergem la muzeu sau…ce faceti voi exact defalcat pe zile”. Stiu. E aiurea dar…asta e!

Bafta!

Comments

comments

18 thoughts on “Cum iei viza pentru China

 • 17 March 2018 at 17:21
  Permalink

  ma duc la un prieten in china,si stau la el, tot trebuie sa dovedesc unde stau? multumesc

  Reply
 • 5 December 2017 at 18:05
  Permalink

  ce ma fac daca deja am platit azi pt visa si tot azi am si depus actele? abia acum am citit acest ca nu e okey

  Reply
 • 18 September 2017 at 0:49
  Permalink

  Ce fac eu dacă vreau doar sa călătoresc pe bicicletă, fără sa stau în hoteluri, fără sa ajung acolo cu avionul?

  Reply
  • 18 September 2017 at 8:16
   Permalink

   Manole…Ne-ai bagat in ceata. O sa ai nevoie de mult mai multe vize nu numai de China. Cred ca daca ai un asemenea drum ai si un proiect si un itinerar. Nu stiu ce sa iti zic. Te duci cu toate planurile la ambasada si vezi ce iese.

   Reply
 • 21 August 2017 at 12:05
  Permalink

  Buna, revin eu cu o completare: am fost azi sa depun actele pentru viza (de turist), si desi pe site nu scrie, iti cere si copie dupa pasaport. Asa ca fiti pregatiti, ca altfel sunteti la mila functionarului de la ghiseu.

  Reply
 • 16 August 2017 at 11:26
  Permalink

  Buna, sa inteleg ca nu se mai cere extras de cont sau adeverinta de salariat?
  Multumesc frumos!

  Reply
 • 1 August 2017 at 1:56
  Permalink

  cum adica “nu veti avea voie sa platiti in aceeasi zi taxa si nici in ziua in care veniti ca sa ridicati pasaportul”? Trebuie sa platesc taxa a doua sau a treia zi?

  Iti zice cand depui pasaportul in ce zi sa vi sa-l ridici?

  Trebuie prezentate rezervarile de hotel pe toata perioada sederii?

  Reply
  • 1 August 2017 at 8:06
   Permalink

   Da. Iti spun exact cand il ridici. Si iti spun si cand sa platesti. Despre rezervari, e identic. Trebuie sa le prezinti unde stai.

   Reply
  • 9 August 2017 at 22:00
   Permalink

   Eu mi-am luat viza, a fost usor. Da, a trebuit sa o ridic la data la care mi s-a zis, tot in aceeasi dimieata am si platit, inainte sa o ridic.

   Am facut in regim de urgenta (adica am platit 90 lei in plus) si am luat-o in 2zile.

   Acum astept sa plec, cam peste o saptamana. Multumesc de sfaturi.

   Reply
  • 1 November 2017 at 13:54
   Permalink

   nu exista obtiunea sa iti trimita actele prin curier cum este la alte ambasade – cu plata ramburs ca sa nu te tot plimbi pe acolo? Merci!

   Reply
   • 1 November 2017 at 14:19
    Permalink

    Din cate stiu eu nu, dar o poate ridica oricine pe baza chitantei

    Reply
 • 17 July 2017 at 2:00
  Permalink

  Pot sa ridic viza mai tarziu decat data scrisa pe bilet?in alta zi?

  Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: