eVISA pentru Vietnam

eVISA Vietnam

Astazi vreau sa va vorbesc despre Vietnam, un mic paradis pe pamant. Vietnam este o țară de coastă mai mult lungă decât lată (1600 km distanța de la nord la sud), aflată pe harta lumii în extrema estică a Peninsulei Indochina, o tara care si-a revenit miraculos dupa ani de razboaie groaznice. Vietnamul are capitala la Hanoi, în Nord dar cel mai mare oraș este Ho Chi Minh City, în Sud. Mulți dintre noi îl știm însă pe acesta din urma drept Saigon (de fapt Sai Gon, la fel cum Hanoi este de fapt Ha Noi și Vietnam este Viet Nam), fostă capitală a Vietnamului de Sud până în 1975, înainte de unificare și de finalul războiului. Cu siguranta toti ati vazut filmele cu Rambo si razboiul din Vietnam. Ei bine, astazi am lasat in urma filmele de razboi si ne uitam la documentare cu “Travel in Vietnam”. Astazi, partea aceasta de lume, Asia de sud est a devenit un magnet pentru turistii romani si tot mai multi merg sa viziteze Thailanda, Singapore, Malaezia sau Vietnam, uneori facand un adevarat tur al acestor tari.

Croaziera pe Ha Long Bay si pesterile Phong Nha, ambele in patrimoniu Unesco,  impreuna cu vizitele in Ho chi Min sau Hanoi sunt doar cateva dintre locurile ce fac din Vietnam o destinatie dorita si cautata.

Pentru a veni in sprijinul turistilor tot mai numerosi, in prezent, Vietnam a lansat un sistem de viză electronică pentru cetățeni din 82 de țări printre care si Romania. Astfel ca se poate obtine viza din fata unui calculator.

Una dintre conditiile obligatorii pentru intrarea in tara dupa obtinerea vizei este si o valabilitate de cel putin 6 luni a a pasaportului.

Puteti obtine viza pentru Vietnam foarte usor, urmand trei pasi simpli in cadrul unui site ce se ocupa cu obtinerea vizei si se numeste e visa Vietnam.

1. În secțiunea „Opțiuni de viză”, veți specifica tipul de viză, numărul de persoane care trebuie acoperite de viză, scopul de intrare, datele de intrare și ieșire și punctul de intrare.

2.În „Detaliile solicitantului”, veți completa datele personale pe care le apar în pașaport.

3.„Revizuire și plată” vă permite să confirmați detaliile pe care le-ați introdus, precum și să introduceți și să confirmați plata taxei de servicii evisa. Cel mai important este să completați cu exactitate formularul, pentru a evita problemele cu detalii nepotrivite. Vi se recomandă să completați cererea de viză electronică cu cel puțin 7 zile înainte de plecare.

evisa-vietnam

Aceasta procedura vine cu avantaje pentru turisti:

 • Fără cozi la aeroport în așteptarea unei ștampile
  
 • Fără taxă de timbru suplimentară (până la 85 $)
  
 • Nu este necesară realizarea de fotografii fizice cu sine în scopul obținerii vizelor
  
 • Călătorii cu vize E în Vietnam pot intra în Vietnam printr-unul din 28 de puncte de control internaționale
  
 • Vizitarea unei ambasade nu este necesară
 • Întreaga procedură este online - odată ce cererea dvs. a fost aprobată, tot ce trebuie să faceți este să imprimați E-visa și să o afișați la aeroport. 

Diferenta intre a aplica singur pe site-ul oficial al guvernului vietnamez si a aplica cu ajutorul unei firme specializate este ca aceasta din urma nu te va lasa niciodata sa ajungi la vama vietnameza cu o viza gresita. Se verifica in amanuntime corectitudinea datelor vizei si primesti sfaturi de la persoane specializate in asa ceva.

Vietnamul te scoate din bula aia de confort propriu si te duce intr-un timp si loc ce are putine conexiuni cu batrana Europa. Oamenii, obiceiurile, mancarea, aglomeratia specific asiatice dar cu accente traditionale vietnamenze fac dintr-ovacanta in Vietnam una de neuitat. Sfatul nostru este de a combina o vacanta aici care nu prea este destinata plajei cu una in Thailanda. Astfel veti putea simti atat aerul romantic al uneio vacante relaxante pe plaja dar veti putea trai si experienta unei tari cu o cultura diferita de a noastra dar cu oameni primitori si zambitori in permanenta.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.