EVENIMENTE

Corul Madrigal și Cantus Mundi lansează o nouă ediție a Cursurilor online de Educație muzicală și dirijat coral

Noutati de la Madrigal

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de Programul Național Cantus Mundi anunță lansarea pe 5 februarie a Cursurilor online de instruire în domeniul Educației muzicale și a dirijatului coral – Ediția 2021.

Proiectul se adresează cadrelor didactice (educatori, învățători, profesori etc.), coordonatorilor și dirijorilor de coruri și ansambluri instrumentale, dar și celor care doresc să descopere sau să aprofundeze noțiuni de notație muzicală, tehnică dirijorală, interacțiune pedagogică cu copiii, managementul corurilor, precum și diferite abordări educaționale alternative.

Cursurile sunt organizate sub forma unor sesiuni săptămânale, coordonate de specialiștii Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și ai Programului Național Cantus Mundi, profesioniști cu o vastă experiență în domeniul muzical, precum și al educației culturale sau managementului coral.

Fiecare sesiune are o structură modulară, formată din 3 cursuri distincte, a câte 50 de minute și se desfășoară în fiecare vineri, între orele 18.00 și 21.00, pe platforma ZOOM.

 Noua ediție a Cursurilor online de Educație muzicală și dirijat coral vine în continuarea celor peste 70 de cursuri offline pe care trainerii Corului Madrigal și Cantus Mundi le-au susținut în ultimii ani în toată țara, precum și a celor nu mai puțin de 95 de webinarii desfășurate live online în perioada iulie – decembrie 2020. Ediția 2020 a proiectului de pregătire organizat de Corul Madrigal și Cantus Mundi s-a bucurat de un real interes în comunitățile educaționale și artistice din țară sau internaționale, însumând aproape 10.000 de înscrieri la întâlnirile săptămânale organizate în cele șase luni.

Atât cei peste 3.200 de dirijori înscriși în rețeaua națională Cantus Mundi, cât și persoanele care doresc să se perfecționeze în domeniul educației muzicale și al dirijatului coral pot accesa gratuit aceste cursuri online, în limita locurilor disponibile. Cursurile au o abordare interactivă, cu o componentă practică însemnată, astfel că numărul participanților online pe platforma ZOOM este limitat.

 Înscrierile se fac prin completarea formularului online publicat la adresa https://cantusmundi.ro/ateliere.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.