Compania Luxair zboara din Bucuresti la Luxemburg din noiembrie

Luxair – o noua companie aeriana zboara in/din Romania

O premieră pentru România. Începând cu 30 noiembrie, compania aeriană Luxair va deschide ruta Luxemburg – București.

Chiar daca pandemia a dat un shutdown pentru o perioada companiilor aeriene si traficul abia isi revine, aviatia este un domeniu unde planurile se fac pe termen lung si foarte lung iar unii au chiar curajul sa profite de vremuri si sa incerce lucruri care inainte de pandemie nu existau.

Astfel, compania aeriana Luxair a anuntat zboruri Luxemburg  Bucuresti iar pentru început vor fi operate 2 zboruri săptămânale, în zilele de luni și joi. Luxair nu este o companie de lux cum s-ar putea deduce ci este compania națională a Luxemburgului. Deține o flotă formată din 19 aeronave: 4 x Boeing 737-700; 4 x Boeing 737-800 și 11 x De Havilland Dash 8-400. Anual, operează zboruri spre 64 de destinații, multe dintre acestea fiind sezoniere.

Conform ofertei anunțată de Luxair, tariful va porni de la 199 euro pentru zboruri dus-întors. Biletele se pot cumpăra de pe site-ul oficial www.luxair.lu. Acestea vor fi operate cu aeronave de tipul Boeing 737-700 (Winglets). Este o premieră pentru că, până acum nu au existat zboruri directe din Bucuresti spre Luxemburg.

luxair

 

Luxemburg, oficial Marele Ducat de Luxemburg, este o țară fără ieșire la mare, din vestul Europei. Se învecinează cu Belgia la vest și la nord, cu Germania la est și cu Franța la sud. Capitala Luxemburg cu Bruxelles și Strasbourg reprezinta cele trei capitale oficiale ale Uniunii Europene. În Luxemburg este sediul Curții Europene de Justiție, cea mai înaltă instanță judecătorească din UE. De mult timp ne doream sa vizitam Luxemburg si desi am fost prin zona, nu am reusit pana acum sa ajungem si aici.

Ca o curiozitate, Marele Ducat de Luxemburg a devenit, incepand cu data de 1 martie 2020, prima ţară din lume în care utilizarea întregii reţele de transport public este gratuita! Am gasit si un articol minunat despre obiectivele turistice din Luxemburg si il puteti citi aici.

Puteti achizitiona bilete pentru primavara viitoare cand se mai limpezesc lucrurile. Eu as merge in luna martie daca incep sa scada numarul de imbolnaviri.

Orarul de zbor este

  • LG 8903 Luxemburg 17:15 – 20:35 București luni/joi
  • LG 8904 București 21:20 – 22:50 Luxemburg luni/joi

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.