LUMEA MARE

Eduardo Guerrero vine la Bucuresti . Flamenco la Sala Palatului

 

Pe 26 mai, ora 19:30, la Sala Palatului, cel mai bun dansator de Flamenco din lume, Eduardo Guerrero, supranumit regele Flamenco-ului modern, vine în fața publicului românesc alături de Compania sa, cu un spectacol de gală.

 

În plină explozie creatoare, cu energia devoratoare a vedetei aflate pe culmea carierei, după Londra, Düsseldorf, Miami, Dubai – unde a reprezentat Spania la Expoziția Mondială –, New York și multe alte orașe mari ale lumii, Războinicul Eduardo vine să danseze la București, până dincolo de orice limită, până la miezul incandescent al vieții, pentru Pace.

FABULOS! Este cel mai potrivit cuvânt care l-ar putea defini pe Eduardo Geuerrero. Cine îl vede dansând, cine îi simte vibrația, cine intră în câmpul lui magnetic, cine înțelege structura coregrafiei lui va capitula în fața evidenței și va exclama cu toată ființa „AȘA CEVA NU EXISTĂ! E FABULOS!!!” Despre el, revista Flamenco Divino scrie că „nu își fixează limite, pentru că nu are nevoie de ele. El DANSEAZĂ IMPOSIBILUL”.

Diario de Sevilla îl omagiază pentru forța incredibilă pe care o are: „Brutal. Radical. Dansează cu furie și din măruntaie. Gol. Exorcism. Dar acest dansator de Flamenco nu își pierde niciodată eleganța, stilul care îi este semnul distinctiv. Un adevărat tur de forță, atât fizic, cât și, mai ales, emoțional. Guerrero este un dansator total, cu o tehnică excepțională, asimilată de la clasici – de la Antonio și, de asemenea, de la Carmen Amaya –, actualizându-și moștenirea cu naturalețe și, după cum am spus mai înainte, cu eleganță.”

Eduardo Guerrero González s-a născut în 1983 la Cádiz, în Andaluzia Flamenco-ului, și a început să danseze pe când avea doar șase ani. A studiat balet clasic și dansul spaniol la Conservatorul de Dans din Cádiz, iar apoi s-a perfecționat în dansul clasic și contemporan.

Rar se întâmplă ca aplauzele explozive ale spectatorilor să fie amplificate cu atâta entuziasm de critica de specialitate. Dar cu Eduardo Guerrero presa nu poate fi decât maxim elogioasă!

El Diario de Jerez subliniază: „Guerrero își cunoaște mai bine decât oricine aspectul și elasticitatea corpului, iar atunci când vine vorba de a se exprima într-o coregrafie, profită de acele calități până la epuizare”.

„Faro” este un spectacol de flamenco inspirat din poezia farului.


A fost creat special pentru un tur care a vizitat câteva faruri din Spania în vara lui 2017. Începând din nord, în Faro de Peñas din Asturia, vizitând Avilés și Faro de la Cerda de Santander, am continuat în sud de la Rompido în Huelva până la Sacratif în Granada și am călătorit spre est de la Cartagena la Tarragona pentru a termina la Cádiz, al cărui far rămâne în primele amintiri ale copilăria lui Eduardo Guerrero. Scenariu de furtuni și răsărituri splendide, jocuri și întâlniri vesele, martor al nenumărate bătălii și sărbători magice, farul găzduiește dansul lui Eduardo Guerrero cu aceeași naturalețe care se bucură de apusuri spectaculoase și nostalgice. „Faro” este o lucrare fără scenariu, în care gustăm diferite stiluri și versiuni flamenco de cântece mitice care s-au inspirat din imaginea lui. În „Faro” sunt intercalate numere muzicale cu dansul lui Eduardo ca spectacolul să meargă în crescendo. simplu și alb scenografia, dă proeminență culorii costumelor și coregrafiilor magnifice și precise. The Zveltețea și eleganța farului se potrivesc cu figura lui Eduardo precum marea și valurile pe care le luminează.

Pe 26 mai, ora 19:30, la Sala Palatului, cel mai bun dansator de Flamenco din lume, Eduardo Guerrero, supranumit regele Flamenco-ului modern, vine în fața publicului românesc alături de Compania sa, cu un spectacol de gală.

Flamenco este mai mult decât muzică și dans. Pentru cei care trăiesc în Flamenco, este chiar rațiunea lor de fi. Pasiune, forță, energie vitală. UNESCO a declarat FLAMENCO drept patrimoniu cultural imaterial al umanității.

La Sala Palatului, veți simți la Eduardo Gurrero acel prețios „duende”, acel talent special de a transmite emoții sălbatice, care îți taie respirația. Compania Eduardo Guerrero vine, împreună cu vedeta care îi dă și numele, cu doi chitariști de excepție, doi soliști vocali extraordinari și o dansatoare celebră deja în Europa, pentru spectacolele personale: Maria Moreno. Echipa tehnică este de prim rang, iar artiștii și tehnicienii se armonizează spectaculos sub bagheta regizoarei – și manager totodată – de mare succes la rândul ei: Clara Castro.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.