LUMEA MARE

Choco Tur in Geneva

Choco Tur in Geneva. Sau cum sa mananci cele mai bune dulcegarii din Elvetia

Choco tur Geneva! Un tur dulce al celor mai renumite bombonerii din orasul Geneva. Elvetia este renumita pentru multe lucruri, de  la banci la ceasuri, vacute sau neutralitate. Ciocolata este de asemenea una dintre atractiile acestei tari. Si nu vorbim de uriasele companii ca Lindt sau Toblerone ci la micile magazine, afaceri de familie, unde totul este la superlativ.

Ce inseamna Choco Pass – pentru ca asta este numele oficial? Un tur a sapte bombonerii din Geneva, efectuat in 24 de ore, la fiecare in parte putand sa gusti ceva de acolo si primind un mic cadou cu cele mai bune produse ale lor. Choco Pass este activat de îndată ce intri în primul magazin de ciocolată și îți dă dreptul la o farfurie de degustare la magazinele de ciocolată la alegere. Farfuria va fi diferită în funcție de magazinul de ciocolată pe care îl vizitați, de exemplu, veți putea gusta celebrele prințese amandes la Guillaume Bichet, în timp ce Sweetzerland vă va cuceri cu trufe delicioase.

  • Ciocolateria Canonica
  • Ciocolata Faverger
  • Du Rhone
  • Sweetzerland
  • Ciocolateria Zeller
  • Guillaume Bichet
  • La Bonbonniere

Acestea sunt cele sapte incluse in tur. Un choco pass costa 30 de franci elvetieni si merita fiecare banut.  Poti incepe turul de la oricare dintre ele si se pot vizita in 2-3 ore daca tot incepi, fiind destul de aproape una de cealalta. Choco Pass-ul nu este doar o modalitate de a experimenta gustul excepțional al ciocolatei elvețiene, ci și un mod de a economisi și de a beneficia de oferte speciale și reduceri exclusive în cadrul unei experiențe de neuitat. Indiferent dacă sunteți un cunoscător al ciocolatei sau un pasionat în căutare de noi experiențe gastronomice, acest tur vă va încânta cu siguranță papilele gustative și vă va oferi amintiri dulci de o viață.

Fiecare magazin are propriul său sortiment de delicii. În timp ce deguști, vei afla povești despre procesul de fabricație și pasiunea producătorilor pentru ciocolată. O ciocolata calda, trufe, celebrele amandes princesses, praline delicate, bomboanele cu migdale și ciocolată fină si multe alte fineturi, unele poleite cu aur! Un asemenea tur nu putea fi complet fara o vizita la un atelier unde se produc dulciurile! Am vizitat locul unde se produc bunatatile oferite de La Bonbonnier si alaturi de Cedric am descoperit atat modalitatea de productie a bomboanei castigatoare in 2023 la mai multe concursuri, o bomboana ce are in compozitie lamaie verde precum si felul in care sunt ambalate manual fiecare dintre ele.

Bomboneriile din Geneva sunt rafinate, elegante, aproape aristocrate, avand istorii de peste 100 de ani majoritatea, ba chiar de  prin 1821. Alaturi de ceasuri sunt o emblema a orasului. Daca pentru ceasuri, poti vizita muzeul Patek-Phillipe dar nu ai cum sa le cumperi sau purta, choco pass-ul iti ofera posibilitatea de a gusta din bunatatile lor. Geneva este mult mai mult decât un oraș frumos; este o destinație pentru simțuri. Descoperă orașul prin aromele și texturile ciocolatei artizanale și lasă-te purtat într-o lume dulce și fascinantă!

Tur realizat cu sprijinul Visit Geneva

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.