ROMANIA

Cea mai populara excursie pentru turistii straini in Romania

Cea mai populara excursie pentru turistii straini

Stiti care este cea mai populara excursie de o zi pentru turistii straini? O excursie cu mirobuzul, plecare din Bucuresti, dimineata devreme, cu o durata de aproximativ 12 ore si cu 4 opriri. La un pret basic de  50 de euro/persoana care insa poate creste in functie de serviciile oferite.

Poate ati remarcat prin centrul Bucurestiului numeroasele pancarde cu reclame la “Excursie de o zi”. Bucuresti – Bran. Sunt multe companii care ofera cest gen de excursie si este probabil cel mai de succes produs pentru turistii care vin in capitala Romaniei dar vor sa vada si altceva.

Majoritatea companiilor ofera mai multe puncte de preluare din Bucuresti, microbuz cu ghid in limba engleza in principal dar de multe ori si in alte limbi, intrari gratuite la obiectivele vizitate si uneori un pranz. Traseul este urmatorul:

Bucuresti – Castelul Peles – Brasov – Castelul Dracula din Bran.

castelul-peles

Brasov

castelul-bran

In 12 ore, turistii au ocazia sa vada probabil cel mai frumos castel construit in Romania – Castelul Peles, un tur pietonal in centrul orasului Brasov si o vizita la Biserica Neagra precum si punctul culminant, caastelul din Bran, castelul cu care Bram Stoker, prin cartea sa Dracula, ne-a facut un imens serviciu, punandu-ne pe harta cu destinatii unice ale lumii. Pentru ca vrem nu vrem, asa cum Sagrada este unica si e doar in Barcelona sau Agra din India ar fi nimic fara Taj Mahal, la fel este Branul. Pastrand proportiile evident.

Probabil atunci cand va exista autostrada atat de dorita care sa traverseze muntii, in aceasta excursie o sa poata fi adaugata si Sighisoara sau poate un alt obiectiv de pe traseu, pentru ca sunt si altele. Dar in acest moment, la soselele noastre, programul cu cele trei opriri este singurul care poate fi realizat fara a fi extrem de aglomerat si pentru a se putea incadra intr-o singura zi.

Turistii straini aleg aceasta excursie si se bucura de fiecare clipa de pe drum. Gasiti ofertele pe getyourguide.com

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.