Călătoria aeriană nu va fi aceeași după coronavirus

Călătoria aeriană nu va fi aceeași după coronavirus

Ori de câte ori sunteți gata să zburați din nou, fiți pregătiți: călătoriile aeriene după coronavirus vor arăta și se vor simți mult diferit față de ultima dată când ați urcat într-un avion. Verificati pe site ul companiei ce masuri de siguranta au luat ca sa fiti la curent cu noile schimbari. Este greu dar necesar ca sa reusim sa trecem cu bine de perioada asta si totodata sa putem calatori linistiti.

Traficul de pasageri este in scădere cu 95% in timpul înălțimii pandemiei. Companiile aeriene au renunțat la toate zborurile, dar spera să salveze sezonul de călătorie de vară. Industria globală se așteaptă să piardă 314 miliarde de dolari în acest an, iar directorii companiilor aeriene spun că ar putea sa dureze in jur de  doi-trei ani de acum înainte ca călătoriile aeriene să revină la nivelurile anterioare crizei.

Între timp, înarmati-vă răbdarea împreună cu masca de față: totul va dura mai mult.

kit avion
Nu! Nu cred ca cineva o sa poarte asa ceva vreodata. Este doar una dintre multele idei…

Așteptați-vă la noi proceduri pentru orice, de la check-in bagaje până la filtrul securității și îmbarcare. S-ar putea să fie nevoie să vă analizați sângele pentru a dovedi că sunteți în stare bună de sănătate înainte de îmbarcare.

Marea întrebare este cu câtă dificultate vor tolera oamenii sa zboare sau vor evita să zboare cu totul?

Ce se întâmplă: în acest moment, zborurile sunt practic goale, ceea ce facilitează respectarea distanțării sociale. În ciuda unui pachet de ajutor de 50 de miliarde de dolari finanțat de guverne, companiile aeriene spun că va trebui să se micșoreze spatiul pentru a corespunde cererii mai mici. Pe măsură ce vor relua zborurile, avioanele se vor umple din nou. Jet Blue Airways și United Airlines spun că vor cere pasagerilor să poarte măști pentru față, iar alții spun că le vor pune la dispoziție. (Echipajele de zbor poartă deja măști pe multe companii aeriene.) Reprezentantul american Peter DeFazio (D-Ore.), Președintele Comitetului pentru transport și infrastructură, dorește ca FAA să facă măști obligatorii pentru toată lumea. Companiile aeriene spun, de asemenea, că vor limita vânzările de bilete, astfel încât locurile din mijloc să poată rămâne deschise.

Măștile și distanțarea socială sunt insa doar începutul.

Într-un nou raport, “The Rise of Sanitized Travel”, SimpliFlying anticipează zeci de moduri în care se pot schimba călătoriile aeriene în următoarele luni și ani.

Cateva exemple:

  • Check-in online: Pe lângă alegerea locului sau plata pentru pungile verificate, pasagerii ar putea avea nevoie să încarce un document pentru a confirma prezența anticorpilor COVID-19 înainte de a zbura.
  • Punctul de plecare al aeroportului: Pasagerii ar putea fi solicitați să ajungă cu cel puțin patru ore înaintea zborului și să treacă printr-un „tunel de dezinfectare” sau un scaner termic pentru a le verifica temperatura înainte de a avea voie să intre în aeroport.
  • Check-in și căderea bagajului: Noile chioșcuri fără contact ar permite pasagerilor să facă check-in-ul scanând un cod de bare sau folosind gesturi sau comenzi vocale. Agenții ar fi în spatele scuturilor din plexiglas, iar bagajele ar fi dezinfectate și apoi „sanatate”.
  • Verificarea sănătății: Pasagerii ar fi supuși unui screening de sănătate și ar putea chiar să le analizeze sângele. În aprilie, Emirates a devenit prima companie aeriană care a efectuat testarea rapidă pe site-ul COVID-19 a pasagerilor înainte de îmbarcare.
  • Securitate: Fiecare geantă de transport și coș de securitate ar fi dezinfectate la intrarea în aparatul cu raze X, folosind tehnici de ceață sau cu raze UV, apoi „sanatate”.
  • Îmbarcare: Pasagerii ar trebui să fie prezenți cu o oră înainte de plecare, să mențină distanțarea socială în zona porții și la bord doar atunci când primesc notificări individuale pe smartphone-urile lor pentru a preveni aglomerația în podul cu jet.
  • În avion: videoclipul de siguranță înainte de zbor ar putea include proceduri de igienizare, deoarece pasagerii își șterg scaunele și mesele tăvii. Revistele în zbor vor fi eliminate, buzunarele din spate se vor goli, iar pasagerii vor folosi probabil propriile dispozitive pentru a viziona videoclipuri. Un menajer în zbor ar putea păstra dezinfectate toaletele și alte zone cu atingere ridicată după utilizarea pasagerilor.
  • Ce trebuie să urmăriți: Designeri precum Aviointeriors italieni au în vedere noi amenajări de scaune sau bariere între scaune pentru a reduce riscul. Imaginați-vă scaunul din mijloc orientat spre cealaltă cale, de exemplu, cu bariere clare între pasageri.

Concluzia: Dacă pare greu de înțeles, nu uitați: nu ne-am imaginat niciodată că va trebui să ne scoatem pantofii înainte de a trece prin securitatea aeroportului si totusi acum ne descaltam de multe ori. Toate masurile vor fi luate pentru a putea zbura in continuare dar in conditii de siguranta noi.

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.