Bulgaria a intrat in zona galbena

Bulgaria a intrat in zona galbena

Dupa aproape o vara intreaga in care Bulgaria a fost verde iata ca a intrat si ea in zona galbena. Cea mai la indemana destinatie turistica de vara din strainatate petru turistii romani a fost toata vara libera si a adus in statiunile de pe litoralul bulgaresc sute de mii de turisti romani. Oameni care au ales sa petreaca un sejur aici pentru ca nu aveau nevoie de test/vaccin sau pasaport.

De azi noapte insa, 29 august ora 00.00,  Bulgaria a devenit zona galbena si intoarcerea in Romania se face in anumite conditii pentru a se evita carantina.

Cei vaccinati nu au nici o problema. Intra in tara si merg la treburile lor.

Ce fac cei nevaccinati? Ce trebuie sa prezinte? Cine nu intra in carantina?

  •  persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară
  •  persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (inclusiv copiii între 6 și 16 ani nevaccinați) efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii)
  •  copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2
  •  persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul țării.

Potrivit ANAT, partenerii bulgari au comunicat că există numeroase posibilităţi de testare în staţiuni (cabinete medicale independente sau în incinta unor hoteluri, puncte mobile) sau în oraşele din vecinătate, iar tarifele sunt în general mai mici decât în România. Astfel, turiştii pot obţine informaţii la recepţiile hotelurilor unde sunt cazaţi. Noi am auzit de un caz al unei turiste care avea cazare la hotel Miramar si i s-a spus ca ei vor face reducere la test anti Covid de 50%. Cel mai bine este sa verificati si cu agentia de unde ati achizitionat sejurul in Bulgaria, ca sa intre in legatura cu hotelul care sunt noile conditii. In cele mai multe cazuri nu se poate anula rezervarea, in functie de conditiile pe care le-ati avut la achizitionare tot agentia poate sa incerce sa afle daca va mai puteti recupera ceva din suma, in cazul in care decideti sa na va mai duceti in perioada asta.

În acelaşi timp, turiştii români care merg în Bulgaria trebuie să ştie că la intrarea în această ţară li se va solicita doar actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică din România, conform Ordinului emis de Guvernul Bulgariei pe 13 august.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.