LUMEA MARE

Barcelona. Orașul meu preferat din Spania.

Barcelona este orașul meu preferat din Spania

A fost superb să mă întorc în Barcelona, orașul care mi-a cucerit inima încă de la prima vizită acum câțiva ani. Să știu că mă simt ca și cum aș fi ajuns acasă. Barcelona este un loc magic, plin de farmec, de la arhitectura sa unică până la cultura vibrantă și atmosfera sa efervescentă. Odată ce ai vizitat Barcelona, îți rămâne adânc în inimă și îți dorești mereu să te întorci. Această calatorie de intoarcere m-a făcut să îmi amintesc cât de mult iubesc acest oraș. În plus, de data aceasta am avut și un alt lucru care mi-a făcut călătoria mult mai lină și mai relaxantă – asigurarea de călătorie Axa-Assistance, un prieten de nădejde care m-a acoperit în această aventură spaniolă.

Parc-Guell-Barcelona

Am stat mai mult de aceasta data si m-am bucurat din plin de obiectivele turistice celebre ale orașului. Unul dintre ele este faimosul Parc Guell, o capodoperă a lui Antoni Gaudi. Cu grădinile sale magice, mozaicurile colorate și structurile unice, acest loc te lasă fără cuvinte. Privind asupra orașului de pe băncile de mozaic, alaturi de oameni din toata lumea am avut sentimentul ca lumea imi incape in palme si e pe cat de frumoasa pe atat de fragila.

Sagrada Familia, o altă creație impresionantă a lui Gaudi, este un loc pe care nu îl poți rata. Această biserică, încă în construcție, este o dovadă uimitoare a ingeniozității umane. De fiecare data o redescopar cu ceva nou finalizat si devine o adevarata minune a lumii moderne. Detaliile, lumina din intorior, fiecare sculptura nou creata pe exterior incanta privirea. Abia astept sa o vizitez atunci cand o sa fie finalizata.

Barcelona este, de asemenea, renumită pentru plajele sale fermecătoare. Poate nu destul vizitate, pentru mine sunt o atractie. Plaja Barceloneta este locul ideal din oras pentru a te bucura de soarele spaniol.

Un alt punct de atractie este Muzeul Picasso, abia acum vizitat, ascuns pe straduțele din Centrul Vechi, unde poti explora capodoperele lui Pablo Picasso și poti înțelege mai bine contribuția sa la lumea artei. Este ca și cum aș intra într-un univers al creativității. Cu fiecare epoca pe care artistul a traversat-o si felul in care operele sale s-au schimbat  in timp.

muzeul picasso barcelona

muzeul picasso barcelona

muzeul picasso barcelona

Am petrecut serile in  în restaurantele și tavernele autentice din cartierul Gotic, unde poti savura delicioasele preparate spaniole și poti cunoaște oameni minunați iar  timpul pe celebrele bulevarde ale orașului, cum ar fi Las Ramblas, unde poti cumpăra suveniruri și te poti amuza de artiștii stradali merita fiecare clipa. Rambla urca din port pana in Piata Constitutiei apoi se continua cu celalalt bulevard elegant al Barcelonei unde se afla casele lui Gaudi. Turistic vorbind, acesta este traseul ideal pentru oricine, indiferent daca pleci spre port sau pleci de la malul marii.

La Ramba Barcelona

La Ramba Barcelona

 

Cu toate aceste aventuri și locuri fascinante pe care Barcelona le oferă, asigurarea de călătorie Axa-Assistance este un companion de încredere Ca și cum ai avea un prieten alături de tine, gata să te ajute în orice moment.

  1. Acoperire completă: Asigurările AXA oferă o gamă largă de produse care acoperă diverse nevoi, de la asigurările de sănătate la cele de călătorie și de viață.
  2. Asistență globală: Cu o rețea extinsă de birouri și parteneri în întreaga lume, AXA asigură asistență și protecție globală pentru călătoriile și afacerile tale.
  3. Flexibilitate: Poți personaliza asigurarea ta pentru a se potrivi nevoilor tale specifice, asigurându-te că plătești doar pentru ceea ce ai cu adevărat nevoie.
  4. Reclamații și plată ușoară: AXA se străduiește să ofere un proces simplu și rapid pentru rezolvarea reclamațiilor, astfel încât să obții ajutorul de care ai nevoie cât mai repede.
  5. Experiență și încredere: Cu o istorie solidă și recunoaștere la nivel global, AXA oferă siguranță clienților săi, știind că sunt sprijiniți de o companie cu experiență.

Așadar, dacă ai în plan o călătorie în Barcelona sau în altă destinație, îți recomand cu căldură să iei în considerare asigurarea de călătorie Axa-Assistance. Aceasta nu este doar o poliță, ci un partener de încredere care îți oferă protecția de care ai nevoie pentru a te bucura de călătorie fără griji. Dacă iubești Barcelona la fel de mult ca și mine, vei înțelege cu siguranță importanța de a fi pregătit pentru orice situație în timpul călătoriei. Barcelona este un oraș minunat, iar Axa-Assistance face ca călătoria să fie și mai specială.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.