Aducem rusii in Romania?

Pana la urma o sa vina rusii in Romania?

RUSIA

   Aseara am fost la un workshop organizat de Fibula. Oamenii de acolo imi sunt tare dragi. O prezentare interesanta a ofertelor de vara din Antalya, Grecia, o prezentare a sistemului de rezervari si a unor hoteluri incredibile. Mi-a placut. Ofertele chiar sunt misto. Intrati pe site la ei ca sa va convingeti. Turcia, Grecia, Macedonia si Bulgaria. Mavisu zice ca diseara sunt in Timisoara, maine in Cluj…tur de forta. Fibula are putere si a adus niste reprezentanti ai hotelurilor din Antalya. In afara de prezentare, dupa eveniment am stat de vorba cu unul dintre cei care au venit in Romania. Imi cer scuze dar nu i-am retinut numele. Director la hotel Sueno din Belek. Discutam cu el despre situatia turistilor rusi din Turcia. Anul trecut au fost dupa spusele lui 3.6 milioane de turisti. In planurile lor de afaceri din acest an sunt 500.000. Maxim. Datorita situatiei tensionate dintre Turcia si Rusia. Stiti voi…avionul doborat, pilotul decedat. Probleme serioase pe bune. Ei cred ca situatia asta o sa dureze cel putin doi trei ani. Lipsa rusilor.

Cine profita de asta? Toata lumea vorbeste de incoming.

Am urat imaginea asta:

afis romaniaEste o imagine in care este descrisa Romania ca destinatie turistica de catre un site ( obscur sau nu) din Rusia! Se simte cineva reprezentat de imaginea asta?? Si este un articol in care suntem vorbiti de bine!! Poate si noi avem imagini stereotipe despre rusi dar nu chiar la nivelul de a le pune tuturor sticla de vodca in mana…ei ne vad insa tigani pe toti!

Apoi am remarcat in online asta:

ANAT: Prima prezentare a destinaţiei România la Moscova, un succes. Urmează Sankt  Petersburg şi Ekaterinburg.

   Destinaţia România, aproape deloc cunoscută turiştilor ruşi, a fost prezentată, la Moscova, turoperatorilor din Federaţia Rusă, iar în următoarele luni, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) îi vor invita în infotripuri organizate în staţiunile balneare, montane, pe litoral şi în Delta Dunării, oraşele de city break. ANAT şi ANT au ca prioritate, începând din acest an, atragerea turiştilor ruşi, considerând că România poate fi o alternativă la Turcia şi Egipt, două destinaţii pe care ei nu le mai pot vizita. 2,6 milioane de cetăţeni ruşi care au vizitat Egiptul în 2014 şi 3,3 milioane care au ales Turcia, în acelaşi an, sunt potenţiali turişti pentru România.

Aurelian Marin, presedinte ANAT a zis ca “Vrem sa rugam statul sa faca ceva in directia asta. Cred ca macar cu 2 milioane de euro ar trebui sa incepem sa aruncam in piata in zona de promovare.” DA! Un mare DA! Acum e momentul…

Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România ( FAPTR ) a realizat un spot de promovare a statiunii Mamaia in limba rusa. Spot ce este prezentat in Moscova.

    Asociația Litoral — Delta Dunării (ALDD) a oferit infotripuri gratuite agenților de turism din Federația Rusă care vor veni să vadă cum se prezintă în realitate litoralul românesc și Delta Dunării. La această inițiativă vor să se alăture și reprezentanții Asociației de promovare Oradea, care doresc să se prezinte și cu broșuri în limba rusă.

Sunt doar doua initiative ale celor din turism. Companii hoteliere, touroperatori si federatii din turism trag cu dintii pentru atragerea turistilor rusi in Romania. Si nu numai a celor din Rusia. Belarus, Ukraina…tot ce inseamna spatiu rus. In timp ce din partea autoritatilor statului…somn. Nimic nou. Guvernul si presedintia nu fac incoming…ei fac vacante prin Miami. In fine…

Este mai de crezut ca rusii nu vor merge in Bulgaria, Grecia sau in Croatia. Noi nu ne comparam cu Antalya si nu reusim sa ne ridicam nici la nivelul Bulgariei in ceea ce priveste numarul spatiilor de cazare, a facilitatilor sau a luxului. Istoria Greciei ne bate de departe. Concurenta este acerba! Dar putem atrage prin alte lucruri. Si vad ca asta se incearca si SE SI FACE!!! Una din metehnele Romaniei este ca vorbim mult si facem putin. Nu este cazul acum.

Turistii rusi sunt dificili, pretentiosi dar si largi la cheltuieli. Trebuie rabdare, perseverenta si inteligenta ca sa-i atragem. Dar nu trebuie sa ne oprim la asta! Daca aseara la eveniment o doamna se lauda ca la hotelul dansei procentul de turisti care se intorc este de 60% as vrea ca numarul turistilor din Rusia care or sa vina  in Romania sa nu fie 100.000 cum se estimeaza ci dublu. Triplu. Si apoi nu 60% dar macar 30% sa fie multumiti, sa vorbeasca frumos despre noi, sa se reintoarca si sa aduca si alti oaspeti cu ei.

Deci? Profitam? Acum depinde doar de noi. Voi ce credeti? Vin rusii pana la urma?

Facebook Comments

One thought on “Aducem rusii in Romania?

  • 19 September 2016 at 23:57
    Permalink

    Da, sa-i balacarim bine,trecandu-i prin toate noroaiele, ne pricepem ca nimeni altii… sa-i atragem insa, ioc !

Tu ce zici despre asta?